Josipović: S radom policije i sudova ne smije se predizborno kalkulirati

Komentirajući jučerašnje odbacivanje kaznene prijave u slučaju riječka tržnica, predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas nakon kave s građanima u svom Uredu kako će se svim svojim snagama boriti da dođe vrijeme kada policijski i pravosudni rad neće biti dio predizbornih i bilo kakvih drugih kalkulacija.

 

Nikada se nisam upuštao u ocjenjivanje je li netko kriv ili ne, da li nekoga poimence treba ili ne treba goniti. Naravno da prozivanje bilo koga, posebno kada je riječ možda i o manipulaciji u predizborne svrhe, nije dobro - kazao je predsjednik odgovarajući na novinarsko pitanje treba li se predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon što je osječko županijsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu ispričati Vojku Obersnelu i drugima iz te prijave.

Josipović je napomenuo da je pitanje kaznenog progona, odnosno podizanje ili nepodizanje optužnica te odbacivanje ili neodbacivanje prijava, isključivo u domeni pravosudnih tijela - DORH-a a ako postupak krene u višu fazu, u rukama sudova. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox