Kukuriku: Hrvatska u EU zemlja čiji utjecaj prerasta njenu veličinu

Čelnici Kukuriku koalicije poručili su danas u Zagrebu da će uz novo vodstvo Hrvatska u Europskoj uniji biti zemlja čiji utjecaj prerasta njezinu veličinu.

Hrvatska će u EU biti zemlja čiji utjecaj može prerasti njezinu veličinu, a mi za to imamo snage i sposobnosti - istaknula je potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić u Boćarskom domu. Njezin koalicijski kolega Neven Mimica iz SDP-a ustvrdio je da EU daje dobar okvir i pravila koje dobra vlada mora znati iskoristiti, posebno prvih godina od ulaska u Uniju.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ustvrdio je da se Hrvatskoj ulaskom u Uniju daje najveća šansa u njezinoj povijesti za sve one koji žele red, rad i slobodu, tim više što smo prvi put u povijesti za svoje neuspjehe i uspjehe odgovorni sami.

Ustvrdio je da kada osvoje vlast neće doći "kao osvetnici s bilo kakvim maskama", već kao "civilizirani i osviješteni upravljači koji znaju što je dobro za njihovu zemlju". Kazao je i da će na vlasti voditi računa o svima koji znaju raditi svoj posao, jer Kukuriku koalicija, kazao je, zna da mnogi od tih ljudi i danas rade u administraciji.

Pobijedit ćemo, ali nam neće biti lako. Milanović će biti premijer, ali mu neće biti lako, jer ne znamo što ćemo nasljediti od vlasti koja danas upravlja Hrvatskom - kazao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je da se približavanjem izbora sve više osjeća mržnja, panika i "užasan strah" u očima i ponašanju aktualne vlasti. Ponovno imamo i duh splitske rive, stranku kojoj ništa nije sveto kada je u pitanju opstanak na vlasti - smatra Čačić. (Hina)


Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox