Maestro eCommerce kartica pomaže obaviti blagdansku kupovinu bez stresa

 Kompanija MasterCard otišla je korak unaprijed sa strategijom Maestro eCommerce (eCommerce = e-trgovina)  zahvaljujući gotovo stopostotnom učešću na belgijskom tržištu i povećanom broju prijavljenih korisnika kartica i trgovaca kod institucija koje izdaju ove kartice na raznim tržištima širom Europe.

 

Od lansiranja debitne eCommerce kartice prošlog proljeća u Belgiji, preko 500 trgovaca sada prihvaća Maestro debitne kartice za kupovinu preko interneta. Više od polovice trenutnog prometa ostvarenog preko Maestro eCommerce kartice nastalo je putem prekograničnog plaćanja. Na ovaj način, belgijski potrošači imaju brojne opcije za kupovinu i pogodnosti koja prethodna rješenja za elektronsku i online trgovinu nisu mogla ponuditi.
Također, oko 300 nizozemskih online trgovaca počelo je prihvaćati Maestro eCommerce kartice i Nizozemska trenutno predstavlja top inozemnu destinaciju za korisnike kartica u Belgiji, a odmah za njom slijedi i Velika Britanija (središte mnogih pan-europskih trgovaca).

 

Najčešće se kupuju karte za kazališta i putovanja te elektornika

 

Banke izdavači kartica, koje nude preko 90 posto od ukupno 12,5 milijuna debitnih kartica u Belgiji, sada izdaju i Maestro eCommerce kartice. U banke koje izdaju Maestro eCommerce kartice spadaju i Argenta, AXA, Dexia, BNP, Fortis, KBC i ING. Ovaj obujam predstavlja porast prodaje plaćanjem karticama tako što kupci po prvi put koriste internet radi kupovine ili zbog zamjene alternativnih rešenja kao što su gotovina ili neka druga elektronska sredstva za plaćanje. Belgijanci najčešće preko interneta kupuju karte za kazalište, karte za putovanja i elektroniku. Također, veliki interes pokazuju za online dućane koji prodaju karte za rock koncerte te modne online stranice za mlade.

U Velikoj Britaniji, Francuskoj, Austriji i Španjolskoj, vlasnici debitnih kartica već imaju mogućnost uživanja u prednostima dodatne sigurnosti koju nudi MasterCard SecureCodeTM i plaćanja preko interneta putem svojih Maestro kartica. Maestro debitne kartice za online trgovinu su nedavno ponuđene od strane određenih banaka u Njemačkoj, Rumunjskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Rusiji, Mađarskoj i Sloveniji. (PS/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox