POPUNJENO! 150 SUDIONIKA! 30 predavača na konferenciji Superprodavač 2023. Kako prodavati kupcima budućnosti? Zagreb, 19. i 20.10.2023.

Konferencija je popunjena, više od 150 sudionika!

U zagrebačkom kongresnom centru Antunović 19. i 20.10.2023. održat će se trinaesta konferencija Superprodavač, te će se dodijeliti godišnje nagrade „B2B Superprodavač“ godine. Organizator je portal Poslovni savjetnik.


Dvodnevna konferencija edukativno je poslovnog karaktera, namijenjena prodajnom osoblju, članovima uprave za prodaju, direktorima i voditeljima prodaje, prodavačima i trgovcima, svima onima koji žele unaprijediti svoje prodajne vještine te prilagoditi prodajno poslovanje kupcima budućnosti. Kuda ide ovaj svijet i kako će izgledati 2030.? Kako će rast online prodaje utjecati na modele poslovanja, što će kupci očekivati od superprodavača, koje će strategije oblikovati prodaju budućnosti, kako tehnologija mijenja prodajne koncepte, teme su ovogodišnje konferencije Superprodavač. Za okruglim stolom raspravljat će se-kako do superprodavača u vremenu niske nezaposlenosti i visoke inflacije. Predavači su eksperti u prodajnim disciplinama za B2B i B2C prodaju koji sudionicima konferencije prezentiraju novitete u prodajnom sektoru, ali i nadograđuju njihova znanja i tehnike s prijašnjih konferencija. Tijekom dva dana stručne edukacije sudionicima će najnovije prodajne tehnike i metode prenositi čak 30 vrhunska predavača, laureata i panelista, uz dodjelu godišnjih nagrada B2B Superprodavač godine. Sudionici nam dolaze iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, te Slovenije, kaže organizatorica konferencije i glavna urednica Poslovnog savjetnika, Sandra Mihelčić.

Potpuni program konferencije možete preuzeti OVDJE!

Predavači i panelisti su: Mladen Jančić, Miljenko Bošković, David Đukić, Jasmin Ibrahimović, Branimir Trošić, Toni Babić, Jasmina Marić Cvijetinović, Tanja Pureta, Gordana Kadoić, Goran Šimić, Mirko Palić, Petra Čakurun, Anita Lukenda Mlinac, Marija Novak Ištok, Branko Pavlović, Saša Petar, Tanja Džido, Sandro Kraljević, Siniša Begović, Goran Jungvirth, Danijel Bičanić, Kamilo Antolović, Željko Šundov, Asja Lajtman, Ante Mihaljević, Ivona Škara, Dražen Jelenčić, Adrijana Branjug...

Konferencija će se održati uživo, karte se mogu kupiti na info@poslovni-savjetnik.com ili na tel. 01 49 21 737. Cijena jedne kotizacije za oba dana i za sva 24 predavanja iznosi 380,00 eur + PDV. Popusti za pet plus sudionika iz jedne tvrtke.

Medijski pokrovitelji i partneri konferencije: Ilirija hotels&resort, FINA, Heraklea, OTV, Optiprint, ICT business, Ja trgovac, Shhhefica, Međunarodna mreža poslovnih žena, Brendfulness by Dhar media, Poslovni FM, Udruga.hr, Posao.hr, She.hr, Profitiraj.hr, Suvremena.hr, E Kvarner, E Istra, E Croatia, portal Znatko.

Opisi predavanja:

Miljenko Bošković: Konzultativna maloprodaja

Prvi prodajni automati postavljeni su još 1883 sada ih ima na milijarde diljem svijeta, i od tada futurolozi predviđaju da kupcima više neće biti potrebni prodavači u trgovinama, pogotovo nakon pojave interneta. Ali trgovine su još uvijek ovdje, a potreba za dobrim prodavačima veća je nego ikada. Zašto? Jer ljudima su potrebni ljudi! Informacije o proizvodima na milijarde stranica na internetu, sve vrste slikovnih prikaza, saznate sve što želite a da ne progovorite sa živom stvarnom osobom. Morali bi isključiti prodavače, pogotovo iz uslužnih djelatnosti.  Međutim što se događa? Oni sposobni potrebniji su nego ikada! Oni su ključ konzultativne maloprodaje!

 

Dražen Jelenčić, Adrijana Branjug, Ivona Škara: Servis poslovnih informacija InfoBIZ

 

David Đukić: Performance management kao alat za poboljšanje rezultata B2B prodavača

Performance management je temelj za usmjeravanje, vođenje i nagrađivanje prodavača. Na predavanju ćemo pogledati razliku između prodajnih i poslovnih ciljeva te kako kreirati prodajne ciljeve. Previsoki i preniski ciljevi negativno utječu na motivaciju. Predavač će prezentirati kakvi moraju biti ciljevi, da bi bili motivirajući. Na kraju će biti predstavljeno koje ciljeve koristiti kod nagrađivanja prodavača.

 

Danijel Bićanić: Vještine projektne prodaje

B2B prodaja je sama po sebi izazovan proces. Ako taj proces još traje više meseci ili čak godina te u njemu -  i sa  naše strane i sa strane kupca - sudjeluje više osoba, onda je to još jedna sasvim druga razina koju zovemo - projektna prodaja! Ovo predavanje će Vam pomoći u ključnom cilju: kako žonglirati sa svim tim prodajnim lopticama!

 

Branimir Trošić: Ko-kreacija-promjena paradigme u prodaji

Predavanje obrađuje aktualnu promjenu paradigme u prodajnim procesima koja uključuje tri inovacije koje povećavaju produktivnost i efikasnost poduzeća: 

1. Povećanje vrijednosti proizvoda implementacijom poslovne logike temeljene na uslugama (SDL - Service Dominant Logic), 
2. Customizaciju proizvoda temeljenu na transparentnosti i uključivanju krajnjih korisnika u ko-kreacijski proces novim tehnologijama, i
3. Rast vrijednosti proizvoda/usluge neopipljivim karakteristikama proizvoda 
Pogledat ćemo primjere iz prakse kako se inovativna poduzeća transformiraju iz centraliziranih organizacijskih sustava u decentralizirane organizacijske sustave te prestaju funkcionirati kao poduzeća, a počinju funkcionirati kao zajednice. U zajednicama klasični prodajni proces gubi svoj smisao, jer je krajnji kupac - ujedno i kreator usluge te ju više ne kupuje, već sam sebi stvara.  

Jasmina Marić Cvijetinović: Razvoj prodajnih timova u cilju razvoja poslovanja

Kompanija čiji prodajni tim raste, razvija se u skladu sa trendovima, stvara i više prilika za uspjeh na tržištu od kompanija u kojima vladaju uvjerenja da je prodaja konstanta uvjetovana samo talentom. Očekivanja  od prodajnih timova da sami dođu do ideje kako nešto prodati „jer im je to posao“,  u vrijeme digitalne akceleracije i zahtjevnih pregovarača, jednostavno nisu dovoljna.  Na ovome predavanju ću predstaviti overview ključnih alata i zamki koje mogu umanjiti djelotvornost prodajnih timova. Ujedno i kako se pripremiti za prodaju i povećati fokus na strategiju ostvarenja ciljeva. Prodaja je zadnja faza u poslovnom procesu prodajnoga tima, a uspjeh će ovisiti o dodatku koji čini razliku.

 

Anita Lukenda Mlinac: Analiza konkurentnosti kao temelj strateškog odlučivanja

Želite pokrenuti startup, plasirati svoj novi proizvod ili investirati u drugo poduzeće? U svakom slučaju, analiza konkurentnosti je prva stvar koju biste trebali učiniti. Analiza konkurentnosti omogućuje jasniji pogled na sliku koju poduzeće ima o sebi. Pomaže upravi i menadžmentu da objektivno sagledaju prednosti i nedostatke svog poslovanja u odnosu na konkurenciju i tržišna kretanja. Brzina gospodarskih i tehnoloških promjena uvjetuje da i sami prilagođavamo brzinu svog razvoja i načina poslovanja pa su nam informacije o konkurenciji i industriji neophodne kako bi mogli reagirati na tržišne promjene u ranoj fazi. Analiza konkurentnosti također pruža i detaljne informacije o tome tko su naši konkurenti i koje su im snage, slabosti i strategije. S ovim znanjem, poduzeća mogu jasnije definirati vlastite potencijale za optimiziranje poslovanja, tržišno pozicioniranje i jedinstvene prodajne prednosti.

 

Marija Novak Ištok: Profesionalni nastup u maloprodaji

Svaka prodaja je komunikacija, a ona treba imati i svoj komunikacijski cilj do kojeg nas lakše i brže može dovesti profesionalni pristup. Što je profesionalnost u prodajnim offline i online prodajnim nastupima? Koje su najbolje prakse, tj.što „Da“/ činiti, a koje su najveće greške – što „Ne“, tj.što izbjegavati tijekom prodaje? Tips & Tricks – kako biti ciljaniji, bolji – uspješniji u prodajnom nastupu?...To su samo su neka od pitanja na koja pokušava odgovoriti ova interaktivna i vječno vruća tema. Vidimo se na mom predavanju!

 

Mirko Palić: Uloga aplikacije umjetne inteligencije u transformaciji prodajnih procesa

U vrijeme kad digitalizacija i umjetna inteligencija (AI) nezadrživo prodiru u sve sfere naših života i poslovanja ovo predavanje bavi se upravo utjecajem i posljedicama takvog, ubrzanog tehnološkog razvoja na budućnost prodaje kako u B2C, tako i u B2B kontekstu. Hoćemo li u budućnosti razgovarati s Avatarima pogonjenim umjetnom inteligencijom koji će na temelju našeg digitalnog traga unaprijed prepoznati naše potrebe i ponuditi odgovarajuća rješenja i proizvode? Pridružite nam se u ovom uzbudljivom putovanju u budućnost gdje ćemo pokušati razlučiti što je mašta a što stvarnost prodajne profesije u slijedećem desetljeću!

 

Branko Pavlović: Prodaja budućnosti-kako će izgledati za deset godina

Kuda ide svijet i kako će izgledati 2030.? Kako će rast online prodaje utjecati na modele poslovanja, što će kupci očekivati od superprodavača, koje će strategije oblikovati prodaju budućnosti, kako tehnologija mijenja prodajne koncepte. Da bi nadmudrio mudrost, njeguj vještinu slušanja (Miroslav Antić). Više o toj temi na mom predavanju. Vidimo se!

Siniša Begović: Tradicionalni web dućani su stvar prošlosti? Možda…

Jesu li "tradicionalni" web shopovi zastarjeli kao koncept, te možemo li uopće računati na njih u kontekstu prodaje i promocije? Ukoliko ih već imamo, trebamo li ih transformirati i ako da u što konkretno? I kako? Za nove projekte, treba li se i do koje mjere zamarati raznoraznim razmišljanjima, analizama i planiranjima ili je dovoljno "to samo pokrenuti"? Možda je, pritom, najbolje koristiti "rješenja iz kutije"? A, koje kutije? Jesu li ta rješenja uopće sigurna...? Ili su neozbiljna? Možda bolje unajmiti veliku i ozbiljnu firmu i platiti veliku i ozbiljnu cijenu...? Možda najbolje odustati i fokusirati se na nešto drugo što će značajno utjecati na prodaju i promociju...? Dobro, a što drugo?

 

Goran Jungvirth: Super maloprodaja u vrijeme korone i ostalih ugroza

Kako se prilagoditi kupcu, kako zaštititi zaposlenike i sebe, kako brendirati vlastitu kompaniju i komunicirati sigurnost prema kupcima. Predavanje će biti popraćeno primjerima iz prakse uz interakciju publike.

 

Jasmin Ibrahimović: Unapređenje maloprodaje i radnog učinka u praksi na primjeru iz prakse

 

Kamilo Antolović: Etika komuniciranja u maloprodaji

Prodaja kao disciplina i djelatnost usko je povezana s komunikacijskim aktivnostima poduzeća; ponajprije kroz osobnu prodaju i oglašavanje, ali i ostale oblike komunikacijskog spleta. Sadržaj ove teme problematizira pravne i etičke dileme komuniciranja u prodaji, osvjetljava ključna pitanja i daje smjernice na brojnim primjerima domaće i internacionalne prakse za etičniju komunikaciju prema potrošaćima i zajednici u cjelini. Označavanje i deklariranje proizvoda, intelektualna svojina, ambalaža i izlaganje, oglašavanje, posebno problematično digitalno oglašavanje i zaštita ranjivih skupina kao i nove incijative glede ograničenja vezanih uz masti i šećere (hranu i piće) samo su neki naglasci iz ove teme kao i prijedlozi mjera i aktivnosti za etičniju komunikaciju te bolju zaštitu potrošača.

Željko Šundov: Digitalni prodajni predstavnik-tko je to, treba li nam?

Gledajući iz današnje perspektive i sa današnjim saznanjima to bi trebalo biti nadopunjavanja terenske prodaje za odabrane segmente/skupine kupaca, kako bi postali proaktivniji i razvili nove poslove među postojećim i potencijalno novim kupcima u tim odabranim segmentima, koristeći prvenstveno digitalne alate.Zvuči jednostavno, ali pokazalo se da nije tako lako implementirati u stvarnost.
Evo izazova koje treba razmotriti i o kojima čemo pričati:
1.Kojim bi segmentima/skupinama kupaca trebao upravljati DPP i kako postići da postojeća prodaja na terenu prepusti te  poslove ili klijente/segmente DPP-ima?
2.Kako nagrađivati DPP u odnosu na prodaju na terenu?
3.Kako „natjerati“ terensku prodaju da preuzme ulogu DPP-a (npr. izgubiti službeni automobil koji više nije potreban itd.?)
4.Treba li DPP biti uključen u prodajni tim na terenu i treba li njime upravljati isti voditelj ili pripadati zasebnom timu sa svojim voditeljem?
5.Što bi trebali učiniti i kakva očekivanja možemo imati o njihovom učinku (u smislu aktivnosti)?
6.Koji su najrelevantniji KPI-jevi za ovu ulogu, jesu li isti kao i za vanjsku prodaju?
7.Kako se upravljanje DPP-om razlikuje od upravljanja prodajom na terenu?
8.Kakva su očekivanja od DPP menadžera u pogledu aktivnosti?
I više! Postoje prednosti i nedostaci kod svih izbora, ali uspješnije transformacije sve su te probleme riješile unaprijed. Dođite na moje predavanje i saznajte više.

 

Asja Lajtman: Vratimo se na početak-važnost osobne prodaje

Osobna prodaja unosi ljudski element u proces prodaje. Kroz osobnu komunikaciju omogućava potpunije ispunjavanje potreba i želja kupaca te lakše rješavanje mogućih prigovora. Također osigurava veću realizaciju dodatne prodaje i stvaranje dodane vrijednosti. 

Asja Lajtman: Upravljanje reklamacijama-korisnička podrška

Upravljanje reklamacijom može učvrstiti pozitivnu sliku oko vašeg branda i prodaje ali može ju i upropastiti. Kako na korektan i ispravan način odgovoriti na reklamaciju izvući najbolje za svojeg kupca i svoju firmu? Na što obratiti pozornost i kako se ne poskliznuti? Saznajte na mom predavanju na konferenciji Superprodavač.

 

Ante Mihaljević: DISC (ptice) profili osobnosti i princpi autentične komunikacije

DiSC profil osobnosti koristan je kad želite (To su one ptice o kojima se toliko priča):

-upoznati bolje sebe i ljude oko sebe

-prilagoditi komunikaciju svom sugovorniku

-znati procijeniti članove tima

-formirati timove prema njihovim snagama

-mentorirati nove zaposlenike

-učinkovito graditi odnose s kolegama i nadređenima

 

Mladen Jančić: Trgovanje ustupcima u pregovaranju

Ustupci su jedna od temeljnih kategorija u pregovaranju. Da se ne traže i ne daju ustupci, pregovaranje ne bi bio tako zahtjevan proces. Na radionici ćemo se prvo upoznati sa pravilima za davanje/primanje ustupaka, kroz video-primjere analizirati dobre i loše pristupe, a zatim na konkretnoj vježbi definirati kako bi to redoslijed trgovanja ustupcima trebao izgledati na primjeru vaše organizacije. Više poslušajte na mom predavanju.

 

Tanja Džido: LinkedIn kao prodajni alat

Najveća poslovna društvena mreža na svijetu, LinkedIn, krije ogroman neiskorišteni potencijal za prodaju i ubrzani rast poslovanja. Imajući na umu da su 4 od 5 registriranih korisnika LinkedIna donositelji odluka, a njihova kupovna moć je 2x veća od bilo koje prosječne web publike, LinkedIn treba biti sastavni dio svake moderne prodajne strategije. Korištenjem naprednih opcija oglašavanja i targetiranja vaših B2B kupaca, možete brže dosegnuti nove kupce, a izgradnjom snažnog osobnog brenda brže zatvoriti prodaju te osigurati kontinuiran rast poslovanja. Kako to izgleda na konkretnim primjerima tvrtki te kako i vi možete već danas jednostavno implementirati LinkedIn kao vaš prodajni alat, doznajte na ovogodišnjem Superprodavaču.

 

Saša Petar: Kvaliteta odnosa s kupcima kao dio stvaranja brenda

Proizvod ili usluga mogu imati puno tehničkih ili korisničkih osobina, no pretvaranje proizvoda/usluge u brend nastaje u glavama kupaca. Budući da kupci 75% odluka donose emocijama, uloga odnosa svih zaposlenih u poduzeću prema kupcima postaje prevaga na vagi odlučivanja. Stoga, znaju li vaši djelatnici što moraju uraditi da bi kupac svoje zadovoljstvo odnosom pretvorio u kupnju? Jesu li vaši prodavači “model” Kupla-napla (kupac plaća naše plaće) ili Rašto-mika (radim što mi se kaže – i ništa više od toga)? Razumiju li naredne generacije djelatnika što je sve prije njih uloženo da biste došli do stalnih kupaca, koji vas smatraju brendom – ili im je svejedno sve dok redovno dobijaju plaću? Zapravo – jednom kad ste stvorili brend, je li on vječan sam po sebi ili se svi djelatnici poduzeća moraju svaki dan timski “boriti” za svakog kupca?

 

Toni Babić: Neodlučni kupac-strategija protiv vječno mlakih kupaca

Jeste li se ikada susreli s neodlučnim kupcem koji nikako ne može donijeti odluku o kupovini i na kojeg trošite svoje resurse a rezultat nikako da dođe? Ako jeste - provjerite predavanje na temu "Neodlučni kupac - strategije protiv vječno mlakih kupaca" u kojem ćemo se dotaknuti strategija za osvajanje vječno neodlučnih kupaca. Očekujte praktične primjere, interakciju i vježbe koje će vam pomoći da osvojite povjerenje neodlučnih kupaca i potaknete ih da donesu odluku o kupnji. Imat ćete priliku naučiti kako prilagoditi svoj pristup kako biste se najbolje suočili s ovim izazovom, te poboljšati svoju izvedbu a time i prodajne rezultate.

 

Sandro Kraljević: Najveće psihološke prepreke u maloprodaji i kako ih izbjeći

Svaki se prodavač veliki broj puta susreo s različitim otporima i prigovorima od strane svojih kupaca. Ti otpori i psihološke prepreke često sprječavaju naše kupce pri donošenju odluke o kupnji, a nas u zaključivanju prodaje. Upravo zbog toga na ovom ćemo predavanju naučiti koje su to najveće psihološke prepreke na koje nailazimo u današnjim prodajnim razgovorima i kako ih uspješno zaobići.

 

Panel rasprava: Kako do superprodavača u vremenu niske nezaposlenosti i visoke inflacije-panelisti su Tanja Pureta, Gordana Kadoić, David Đukić, Toni Babić, Goran Šimić...Trenutno vrijeme u kojem živimo i radimo stavlja pred prodaju brojne izazove. S jedne strane inflacija smanjuje kupovnu moć, što znači da kupci puno pažljivije i opreznije pristupaju procesu kupnje. S druge strane, to zahtijeva uistinu vične prodavače, superprodavače, koji razumiju i vole prodaju, vjeruju u proizvode i usluge koje nude te poštuju kupce. Doći do takvih superprodavača u vrijeme kada na tržištu nema dovoljno kvalitetnih radnika ni u kojoj struci i industriji, uistinu je zahtjevan izazov. Zato smo na ovaj panel pozvali vrsne stručnjake koji svakodnevno žive prodaju, ne kako bismo zajedno kukali nad izazovima, već kako bi s vama podijelili mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju te vas inspirirali da primijenite neke od njih ili sami pronađete neke svoje. 

(PS/SM)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox