Posla u Zagrebu ima za prodavače, zaštitare, čistače i ekonomiste

U Zagrebu posao svakodnevno traži velik broj ljudi, no samo se nekima ukaže prilika. Dobre vijesti dolaze za prodavače, zaštitare, čistače, transportne radnike, zastupnike u osiguranju i diplomirane ekonomiste. Za njih ima posla, navodi mojposao.hr.

 

S druge strane, radnicima u građevinskoj ili prerađivačkoj industriji prijeti najveća opasnost od otkaza. Zbog reorganizacije posla u tim djelatnostima bez posla bi mogle ostati i čistačice i transportni radnici, koji bi drugi posao mogli pronaći u ostalim djelatnostima.

Anketu, koja je iznijela ove rezultate, je proveo Zavod za zapošljavanje među poslodavcima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Ispitano je 1.918 poslodavaca koji zapošljavaju većinom na određeno vrijeme. Ti su ugovori i najčešći razlog gubitka posla budući da je 39,1 posto radnika prošle godine dobilo otkaz zbog isteka ugovora.  Usporedno, 26 posto radnika sporazumno je raskinulo svoje ugovore o radu, a 17 posto ih je dalo otkaz.

Ispitani su poslodavci najavili zapošljavanje nešto više od 13.000 radnika ove godine što bi trebalo dovesti do brojke od 2.000 više radnika u usporedbi s prošlom godinom, budući da će dio biti otpušten, a dio u mirovini. No, i oni koji dobiju posao, mogu se nadati tek ugovoru na određeno vrijeme jer su poslodavci najavili takvu ponudu. (SJ)

 

Izvor: www.mojposao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox