Split: HDZ traži Jovanovićevu ostavku

Vodstvo splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ–a zatražilo je ostavku SDP-ova saborskog zastupnik Željka Jovanovića na dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije optužujući ga da svojim istupima, a posebice sinoć na javnoj tribini u Podstrani kod Splita, širi govor mržnje.


Jovanović je u Podstrani na tribini "Korupcija i društvo" rekao da državno odvjetništvo "samo zbrinjava otpad proizvodnje korupcije", pri čemu je oštro kritizirao politiku HDZ-a i optužio tu stranku da je kriva za korupciju.

Pozivam Jovanovića da podnese ostavku i da se u prvom redu ispriča jer ono što on radi je zloupotrebljavanje položaja i sinoćnji njegov poziv da se HDZ-u oduzme vlast koju je stekao na izborima smatramo još jednom revolucionarnom metodom SDP-a - rekao je na  konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZ-a Kruno Peronja.

Ocijenio je da Jovanovićevi "svakodnevni istupi u javnosti i na televiziji u kojima propagira kaos, revoluciju i govor mržnje govore da mu nije stalo ni do čega, nego samo do revolucionarnih metoda" i time, kako je rekao, "drug Jovanović" unosi nemir u srca hrvatskih građana.

I saborski zastupnik Vedran Rožić rekao je, najavivši kako će HDZ i u Saboru zatražiti Jovanovićevu smjenu na dužnost predsjednika Nacionalnog vijeća, kako Jovanović u Rijeci, gdje je zamjenik gradonačelnika, ništa ne poduzima na suzbijanju korupcije. (Hina/SJ)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox