Splitski HDZ: Milanović je nervozan zbog Vladinih završenih projekata

Vodstvo splitsko-dalmatinskog županijskog HDZ-a odbacilo je primjedbe SDP i Kukuriku koalicije da Vlada RH polaže kamene temeljce bez rezultata, iznoseći podatke o konkretnim projektima Vlade premijerke Jadranke Kosor na području Splitsko-dalmatinske županije posljednjih mjeseci.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnjih pet ili šest mjeseci nismo svjedočili polaganju kamena temeljaca ali smo imali niz završenih projekata sadašnje Vlade zbog kojih je predsjednik SDP Zoran Milanović nervozan, izjavio je predsjednik Povjerenstva splitsko-dalmatinske županijske organizacije HDZ-a Ante Sanader. Pri tomu je posebno spomenuo nedavna jamstva Vlade RH za gradnju brodova u Brodosplitu.

Projekti

Pobrojao je i više drugih vladinih projekata na području županije u posljednjih nekoliko mjeseci: otvaranje akceleratora u splitskom Kliničkom bolničkom centru (KBC), otvaranje novog terminala odnosno stajanke za zrakoplove u splitsko zračnoj luci, vladino darivanje vojarne gradu Sinju, vladinu odluku o izgradnji kaznione u Imotskom, raspisivanje natječaja za probijanje tunela Sv. Ilija, te dogovor za istočnu obalu u Splitu kao i rješavanje poteškoća sa zemljištem u Lori u vezi izgradnje sportske dvorane Spaladium Arene.

Po Sanaderovom tumačenju nervoza koja je zahvatila SDP rezultirala je „podjelama i sukobima unutar stranke pa se sada, po nekim informacijama, nakon Željke Antunović i Slavka Linića kao nositelj SDP-ove liste koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku županiju spominje i Željko Jovanović“.

Proračunska sredstva za Pelješki most

Odgovarajući na upit kojim će se sredstvima graditi Pelješki most, Ante Sanader je kazao kako će to biti proračunska sredstva Vlade RH, a saborski zastupnik Živko Nenadić je izrazio čuđenje zašto su SDP i Kukuriku koalicija protiv gradnje pelješkog mosta. Pelješki most je od nacionalne važnosti, a vrlo brzo će imati i europsku važnost jer dolazi shengenska granica, kazao je. (Hina/jk)

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox