Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Familijarni odnosi u tvrtki, prijetnja profesionalnoj upravi?

Vlasnik tvrtke u kojoj sam direktor bio je vrlo široke ruke kod zapošljavanja članova svoje uže i šire obitelji, zatim prijatelja, kumova i njihovih prijatelja. Tako se sada suočavam s pozivanjima radnika na familijarne odnose s vlasnikom zbog čega dio njih ne obavlja poslove prema očekivanju, a i ukupna klima međuljudskih odnosa je loša kako među familijarnim radnicima tako i s ostalim radnicima koji nemaju familijaran odnos s vlasnikom. Kako poboljšati stanje?


Pitanje je postavio čitatelj P.G. iz Šibenika, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Stipe Šola
Odgovor: To je zapravo klasično pitanje i problem unutar velike većine trgovačkih društava na našem području. Ne samo unutar trgovačkih društava koji su u javnom vlasništvu, već u većini javnopravnih tijela koje imaju javne ovlasti. Taj način zapošljavanja i napredovanja u hijerarhiji u velikoj mjeri prihvaćen je u tzv. privatnom sektoru. Tako imamo mnoga uspješna društva koje nakon što se osnivač i vlasnik povuče….(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox