Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako izbjeći najšečće pogreške koje čine vođe

Postao sam manager jedne divizije i svjestan sam da kao srednji manager moram obavljati sve managerske funkcije. No, najteže je raditi s ljudima kako bi ih se usmjerilo prema ostvarivanju ciljeva. Koje su to pogreške koje osobe koje su tek postale manageri-vođe najčešće rade i kako ih izbjeći? Zanimalo je čitatelja iz Zadra, a odgovor na to pitanje dat će stručna suradnica Poslovnog savjetnika Nataša Rupčić.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Dobar manager ne mora nužno biti i dobar vođa. Svojom vizijom vođa određuje pravac djelovanja i okuplja ljude radi implementacije ideja i ciljeva. Vođenje je dakle umijeće utjecaja na druge da oni spremno i s entuzijazmom teže ostvarivanju grupnih ciljeva. U suvremenom poslovanju uočava se povećanje svijesti o važnosti i potrebi učinkovitoga vođenja. Drugim riječima, manager više nije dovoljan. Treba nam i vođa. Vođa se rađa, ali i stvara. I najbolji vođe često su griješili. Pogreške su zapravo korisne jer služe kao iskustvo učenja. No, korisno je ukazati na nekoliko tipičnih pogrešaka koje čine vođe, a kako bi ih u svojoj praksi minimizirali i brže učili... (LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox