Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Korištenje slobodnih dana bez odobrenja nadređene osobe kao otkazni razlog

Naš zaposlenik, koji inače obavlja poslove voditelja postrojenja, otišao je na korištenje tri slobodna dana bez prethodnog javljanja nadređenoj osobi odnosno voditelju tehničke službe naše tvrtke. Možemo li, s obzirom da nam je zbog navedenog nastala i manja šteta, otkazati ugovor o radu tome našem radniku, iako se isti opravdava na način da je o svemu obavijestio tajnicu voditelja službe?


Pitanje je postavio čitatelj S.L. iz Siska, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever 
Odgovor: 
Radnik je s obzirom na svoje radno mjesto odnosno s obzirom na činjenicu da se radi o voditelju postrojenja poslodavca svakako bio dužan javiti se voditelju tehničke službe konkretne tvrtke kako bi dobio odobrenje za korištenje tri slobodna dana. Naime, neovlašteno korištenje slobodnih dana od strane radnika koji k tome vodi postrojenje i dakle, odgovoran je za rad nekolicine radnika zaposlenih u postrojenju poslodavca, neovisno o javljanju radnika sa slobodnih dana poslovnoj tajnici voditelja tehničke službe, predstavlja dovoljan razlog za skrivljeni redovni otkaz. Čak štoviše s obzirom... (PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox