Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Mirenje u normativnim aktima trgovačkog društva

Rješavanje sporova i konflikata među zaposlenicima i onih između poslodavca i radnika čini nam se dobrodošlim radi izbjegavanja skupog parničenja. Na koji način možemo odrediti postupak mirenja kao obveznim prije podnošenja tužbi u našem društvu? Pitanje je postavio pretplatnik iz Rijeke, a odgovor na njega dat će stručni savjetnik za radno pravo časopisa Poslovni savjetnik, Stipe Šola.

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Odgovor: Najbolji način rješavanja konflikata je odmah kada do njih dođe, no ipak to u praksi nije tako pa često banalni konflikti na osobnim razinama mogu imati dramatične posljedice, kako za radnike, tako u konačnici i za samog poslodavca. Poslodavci koji zapošljavaju više od 20 radnika u obvezi su sukladno važećem Zakonu o radu donijeti interni Pravilnik o radu. Isto tako, prava i obveze između zaposlenika i poslodavca pobliže se uređuju...(LP)

Cjelokupni odgovor potražite u broju svibanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox