Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Nalog poslodavca radniku za rad u drugu organizacijsku jedinicu i mobbing

Prvog radnika smo privremeno uputili na rad u drugu organizacijsku jedinicu poslodavca jer može popuniti iznenada upražnjeno radno mjesto. Kako radnik radi inače nepuno radno vrijeme, a u njegovoj dosadašnjoj organizacijskoj jedinici se privremeno povećao opseg poslova, istodobno smo dali i nalog za rad drugom radniku koji radi na puno radno vrijeme da privremeno preuzme poslove toga radnika. No, sada se prvi radnik protivi nalogu poslodavca zbog navodnog mobbinga, navodeći da je posao trebao biti organiziran drugačije, iako je takva mogućnost predviđena ugovorom o radu.


Pitanje je postavio čitatelj T.P. iz Osijeka, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever 
Odgovor:
Kada je nalog za rad donesen u skladu sa sklopljenim ugovorom o radu i/ili aneksom ugovora o radu, radnik se ne može pozivati da bi uslijed takvog naloga poslodavca, posebice ako je isti privremenog trajanja, bilo narušeno njegovo dostojanstvo, odnosno da bi time bilo počinjeno zlostavljanje radnika tj. mobbing. Naime, treba u konkretnom slučaju istaknuti činjenicu da su nalozi za upućivanje na rad radnika u drugu poslovnu jedinicu poslodavca ili na rad u drugom objektu uobičajeni, naročito ako je u jednoj….(PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox