Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Nezainteresirani prodavači

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik, te putem telefona renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Djelatnici u našoj firmi uglavnom su dugi niz godina zaposleni kod nas. Smatramo da imaju dobre uvjete i da, s obzirom na stanje na tržištu, njihov posao ima visok stupanj sigurnosti. Ono što se sada javlja kao kontraefekt jest jedna vrsta monotonije u njihovom radu, odnosno kao da su prihvatili tu sigurnost zdravo za gotovo i imam osjećaj da je njihov angažman i njihova motiviranost daleko od onog kako je to bilo unazad 5-6 godina. Ne znam što je razlog nemotiviranosti, no broj reklamacija upravo na temu nezainteresiranosti mojih prodavača je sve veći. Kako „razbuditi“ tim, a da metoda nije kažnjavanje ili bilo koja vrsta sankcija?

Pitanje je postavio čitatelj iz Solina, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Sanja Gomuzak.
Odgovor: Često se dogodi da tvrtke, u kojima duže vrijeme radi većina zaposlenika, više ne ulažu u njihov razvoj i edukaciju jer se podrazumijeva da oni „sve znaju“ jer su dovoljno dugo tu. Ono što jest istina u tom mišljenju, jest da oni znaju sve ono što je stručan dio njihovog posla. No ovdje, najčešće zbog monotonije posla, budu zapostavljanje tzv. „meke vještine“. Drugim riječima, djelatnici se konstantnim ponavljanjem istih i sličnih prodajnih situacija „uljuljkaju“ i počnu posao obavljati rutinski, ponavljajući neke prodajne fraze i opise onog što prodaju potpuno monotono i bez dodatnog aktivnog motiva za prodaju. S druge strane, kupac to vidi kao nezainteresiranost, a ponekad i kao bahatost. Potrebno je među djelatnike ponovno uvesti dozu noviteta i novog znanja. Kako bi se kroz nove motivacijske radionice tim što bolje usmjerio prema poboljšanju, svakako bi bilo dobro prethodno napraviti kratko testiranje metodom tajnih kupaca, kako bismo uvidjeli koji je dio prodajnog razgovora najproblematičniji. S druge strane, na isti način će se jasno pokazati i jake strane tima....(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju travanj  2015.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox