Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Odbijanje obavljanja poslova za tvrtku s kojom poslodavac ima poslovnu suradnju

Radnica je odbila izrjekom izvršiti nalog direktora, da uz to što je obavila poslove obračuna plaća za našu tvrtku, isto obavi zbog izvanredne situacije i za dvije manje tvrtke s kojima imamo poslovnu suradnju i koje su, k tome, sve u vlasništvu članova iste obitelji. Predstavlja li ovakvo ponašanje radnice povredu obveza iz radnog odnosa, odnosno možemo li zbog ovakvog ponašanja radnici otkazati ugovor o radu?


Pitanje je postavio čitatelj Z.P. iz Rijeke, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever
Odgovor: Iz opisa konkretne situacije proizlazi da je radnica izvršila poslove obračuna plaća za tvrtku u kojoj je zaposlena i nalazi se u radnom odnosu. Stoga, bez obzira na životno razumljivu situaciju poslodavca u kojoj se na sve moguće načine pokušavaju riješiti izvanredne okolnosti u drugim dvjema na ovaj ili onaj način povezanim tvrtkama, a koje se možda nalaze i u vlasništvu iste osobe, treba naglasiti kako se ipak u odnosu na druge dvije tvrtke….(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju rujan/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox