Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Otpremnina zbog nesposobnosti za rad

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Može li radnik, koji je pretrpio ozljedu na radu te je nesposoban za rad na poslovnima na kojima je radio, potraživati otpremninu u većem iznosu od inače predviđene u članku 119. ZOR-a ?
Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika, a odgovara savjetnik Poslovnog savjetnika Daniel Sever.
ODGOVOR: Prema odredbi članka 80. stavak 1. Zakona o radu radnik koji je je doživio ozljedu na radu ili obolio od profesionalne bolesti, pa mu je iz nekog od navedenih uzroka utvrđena opća ili profesionalna nesposobnost za rad, odnosno isti radnik je zbog navedenih razloga umirovljen, može u svakom slučaju potraživati dvostruki iznos iznos otpremnine  koji je inače propisan zakonom, odnosno predviđen kolektivnim ugovorom ili ugovorom o radu. PS/S.P.
 
 Cjelokupni odgovor potražite u broju srpanj/kolovoz 2013.  Poslovnog savjetnika. Više na linku.... 

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742
Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox