Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Redovni otkaz bez otpremnine zbog izvanrednog otkaza tijekom otkaznog roka

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito
Nakon redovnog poslovno uvjetovanog otkaza sa pravom na otpremninu radnik je odbio odraditi otkazni rok, iako je pozvan da isti odradi. Kakve su pravne mogućnosti poslodavca, odnosno posljedice za radnika u ovakvoj situaciji?
Pitanje nam je postavio pretplatnik iz Zagreba, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika Daniel Sever.

Odgovor:

 Sukladno Zakonu o radu za vrijeme otkaznog roka radnik ima pravo uz naknadu plaće biti odsutan s rada četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja. Međutim, u ostalome radnik iam tijekom otkaznog roka sva prava i dužnosti iz radnog odnosa pa je za vrijeme otkaznog roka dužan u cijelosti ispunjavati obveze iz ugovora o radu. (S.P.)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj Poslovnog savjetnika. Više na linku....

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox