Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Ugovor o radu ili ugovor o djelu kod dodatnog rada radnika

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Imamo radnika koji trenutno radi kod nas na ugovor o djelu jer je zaposlen kod drugog poslodavca. Možemo li i kako sklopiti ugovor o radu za taj dodatni rad kod nas?

Pitanje je postavio čitatelj iz Đurževca, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Daniel Sever, diplomirani pravnik.
Odgovor
: U praksi se, posebice u novije vrijeme, javlja potreba poslodavaca za dodatnim (dopunskim ) radom radnika koji je već zaposlen kod drugog poslodavca. Bilo da je to zbog ograničenih poslovnih potreba, bilo da je to zbog posebnih stručnih ili radnih kvaliteta određenog radnika. Međutim, prije stupanja na snagu novoga Zakona o radu (Narodne novine 93/14) ovakve potrebe su se rješavale na način da se nije sklapao nikakav ugovor o radu, već bi se išlo u smjeru sklapanja ugovora o djelu..... (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju prosinac 2014.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox