Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Uvođenje člana obitelji u biznis

U svakom broju tiskanog izdanja mjesečnika Poslovni savjetnik renomirani stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja iz područja prava, poreza, radnih odnosa i poslovanja tvrtki općenito

Razmišljam da u svoj poduzeće staro tri godine uvedem mlađeg brata kao obiteljskog poslovnog i suvlasničkog partnera. To bi mi pomoglo u podjeli rastuće odgovornosti, uvećanju kapitala, a i u tome da više budemo zajedno. Često čujem da je dobro kloniti se obitelji i prijatelja u poslu, no ima i onih koji kažu da je sve stvar pripreme. Što savjetujete? Pitanje je postavio čitatelj Poslovnog savjetnika P.M. iz Rijeke, a odgovor daje savjetnik Poslovnog savjetnika, Vedran Kraljeta.

ODGOVOR: Uvođenje drugog člana obitelji, bračnog partnera ili prijatelja kao poslovnog partnera treba pažljivo unaprijed promisliti i pripremiti imajući u vidu 4 grupe faktora uspjeha: komunikaciju, balans posao/privatno, povjerenje i planiranje. U tu svrhu navodim po mom sudu važna pitanja za razmatranje i odluku.

Cjelokupni odgovor potražite u broju travanj 2014. Poslovnog savjetnika. Više na linku....

 http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com.

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika. Više informacija možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742

PS/Z.R.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox