Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Vođenje grupiranjem zaposlenika u dijade

Manager sam poduzeća srednje veličine. Pokušavam primijeniti stil vođenja temeljen na jednakosti, odnosno jednakom pristupu prema svima, no to mi ne uspijeva. Je li korisno neke zaposlenike favorizirati, a druge zanemariti prilikom odabira članova tima za rad na nekim projektima ili to može izazvati negativne posljedice po moral i motivaciju zaposlenika? Naime, neki zaposlenici možda jesu stručni, ali njihovo ponašanje remeti skladan rad tima. Osim toga, moram priznati da s nekim zaposlenicima želim surađivati manje nego s drugima. Kako se postaviti?


Pitanje je postavio čitatelj P.M. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić 
Odgovor:
: Situacija koju opisujete je česta i normalna. Ljudi se razlikuju ne samo prema svom znanju i stečenim vještinama, nego i prema svom stavu, mišljenju, odnosno vrijednosnom sustavu. Osim toga, zaposlenici su pod utjecajem različitih čimbenika s kojima se suočavaju u svom neposrednom radnom, ali i obiteljskom i društvenom okruženju. Tako neki zaposlenici koji su se na početku činili idealnima mogu početi pokazivati znakove otpora ili frustracije. Nije rijedak slučaj da toga nisu sasvim svjesni. No, vama kao manageru zadatak je… (PS/SŠ)

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju studeni/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox