Svečano otvoren SUMMIT100 biznis lidera

Sedmi po redu SUMMIT100 biznis lidera jugoistočne Europe, čija je ovogodišnja glavna tema digitalna transformacija, svečano je otvoren danas u Beogradu. Na otvaranju SUMMITA100 lidera sudjelovali su predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić,  predsjednica Srpske asocijacije menadžera i predsjednice UO SUMMIT100 Stanka Pejanović, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group Alejandro Plater, kao i viši savjetnik Boston Consulting Group Antonella Mei-Pochtler.


Premijerka Ana Brnabić istaknula je na otvaranju SUMMIT100 biznis lidera u jugoistočnoj Europi, da vjeruje da cijela regija uključivanjem u procese digitalne transformacije može postati "regija pobjednika". "Čvrsto vjerujem da je četvrta industrijska revolucija ogromna šansa Srbije i cijele regije da sustigne i uhvati korak s razvijenim svijetom", izjavila je premijerka. Dodala je i da cijela regija ne može sebi priuštiti da propusti tu šansu. "Ovo je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, na kojem radim svaki dan. Vjerujem da na valu četvrte industrijske revolucije, koja je obilježena digitalizacijom, ovo može biti regija pobjednika i prethodnika u inovacijama i primjeni novih tehnologija u privrednom rastu", istaknula je Brnabić.

Predsjednica Srpske asocijacije menadžera (SAM) i predsjednica UO SUMMIT100 Stanka Pejanović istaknula je na otvaranju SUMMITA100 biznis lidera da je Beograd ponovno domaćin SUMMITA i naglasila da će biti razmotrene mogućnosti kako kroz povezivanje iskoristimo što bolje promjene četvrte industrijske revolucije kako bi regija postala razvijenija i konkurentnija na globalnom tržistu: “Zajedničkim naporima možemo napraviti da cijela regija bude konkurentnija i iskoristi prednosti digitalne transformacije”.  Ona je dodala da je digitalizacija velika šansa i da može doprinjeti razvoju lokalnih ekonomija i zajednica kao i da je potrebno sinhronizirano djelovanje privrede i školstva kako bi djeci u regiji omogućili da budu dio svjetske ekonomije, ali i da bi imali stručnjake za nove poslove u IT industriji i otvorili perspektive jačanja nacionalnih ekonomija.

Glavna tema sedmog SUMMIT100 biznis lidera je kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učniti "kvantni" skok do razvijenog i globalno konkurentne regije. Tijekom dva dana SUMMIT će okupiti stručnjake i ministre regije koji će govoriti na najrazličitije teme, poput mobilnosti rada, energetske održvosti, perspektive jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija, kao i konkurentskog potencijala čitave jugoistočne Europe. Na SUMMITU će sudjelovati i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamjenik makedonskog premijera Kočo Anđušev i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Inicijator i organizator SUMMITA100 biznis lidera je Srpska asocijacija menadžera (SAM) uz podršku Udruženja menadžera Slovenije (ZM), Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), i ostalih biznis partnera iz regije - Atlas fondacija iz Crne Gore, Alkaloid iz Makedonije, BBI Bank i ASA holding iz BiH. Ovaj događaj okuplja najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije, kao i predstavnike država iz regije. SUMMIT100 biznis lidera, prvi je takav, jedinstven skup u regiji, zamišljen kao platforma za privredno povezivanje i konkretan doprinos biznis lidera političkim naporima za unaprjeđenje ekonomske suradnje i konkurentnosti regije.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox