Tata Komak pušten iz pritvora

Iz osječkog pritvora jučer je pušten Ivan Komak, kojemu je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te pranja novca u Osječkoj pivovari d.d., potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku sudac Miroslav Rožac.

 

Po njegovim riječima županijski je sud jučer popodne dobio dokument u kojem je vidljivo da Komak nije više direktor Osječke pivovare te da više ne može ponoviti kazneno djelo kao direktor. Postupak u kojem je Ivan Komak kao direktor Pivovare osumnjičen da je protuzakonito stekao više od pet milijuna kuna, a mali dioničari koji su pogodovali njegovim nezakonitim radnjama više od 700.000 kuna, nastavlja se.
Nakon izlaska iz pritvora Komak je izjavio da će i dalje dokazivati neutemeljenost optužnice.

Osim Komaka u pritvoru su bili i članovi nadzornog odbora Osječke pivovare, njegov sin Ivica Komak, kći Andreja Komak i član NO-a Domagoj Njegovan. Oni su iz pritvora pušteni 4. travnja, s obrazloženjem da su ispitani svi svjedoci u tom postupku na koje bi mogli utjecati boravkom na slobodi. Također, osumnjičeni su za zlouporabu ovlasti i pranje novca.

U pritvoru je ostao provokrivljeni direktor "Pivovare" Ivan Komak (61), kojemu je 22. ožujka određen na mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (Hina/MJ)

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox