Terme Tuhelj postaju vodeći centar poslovnog i wellness turizma

Terme Olimpia iduće godine planiraju 20 milijuna eura prihoda, a Terme Tuhelj oko 7,7 milijuna eura prihoda, rečeno je na konferenciji za novinare u samostanu Olimje u Slovenije.

U razdoblju od siječnja do listopada 2011.g., ukupan prihod Terma Olimpia iznosio je 15 mil. eura, što predstavlja 3% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a dobit je iznosi 1,1 mil. eura.

U Termama Tuhelj je u razdoblju od siječnja do listopada 2011.g., ostvaren ukupan prihod u visini 4,0 milijuna eura, no ukupni prihod je za 3% nego u istom razdoblju prošle godine što u Termama Tuhelj obrazlažu manjim smještajnim kapacitetima zbog preuređanja hotela.

U Termama Olimpia je 54 posto domaćih gostiju, a u Tuhelju 80 posto zbog čega su i krenuli s novim investicijama.

Nove investicije uključuju hotel od četiri zvjezdice čija je gradnja počela u travnju ove godine i uređenje postojećeg hotela. U te je projekte uloženo 12 milijuna eura, a radovi bi trebali biti gotovi u travnju 2012. godine. Terme Tuhelj ovom investicijom planiraju postati cjelovita destinacija s kompletnom ponudom wellness i spa te poslovnog turizma u Hrvatskoj. (PS/JK)

 

Foto: Ilustracija

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox