Turistička sezona u Istri obara rekorde

Istra je već 12. rujna ove godine dostigla broj turističkih dolazaka i noćenja iz cijele prošlogodišnje turističke sezone, što je rezultat dobre suradnje privatnog i javnog sektora u Istri, izvijestili su čelnici Turističke zajednice Istarske županije na konferenciji za novinare u Pazinu.

Po podacima županijske Turističke zajednice, do 19. rujna u Istri je realizirano ukupno 9 posto više dolazaka i 8 posto više noćenja nego u istom razdoblju lani što ovogodišnjoj sezoni donosi epitet uvjerljivo najbolje sezone u posljednjih deset godina.

Stoga se, kako je istaknuo direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, po prvi put u novijoj povijesti do kraja godine očekuje ostvarenje blizu tri milijuna posjetitelja i više od dvadeset milijuna noćenja.

Naglašava i kako gotovo sva najznačajnija tržišta za Istru bilježe značajna povećanja, primjerice njemački turisti ostvarili su povećanje od 12 posto, Austrijanci za 14 posto, Slovenci za 11, Talijani za 4, a domaći turisti za 11 posto. Jedino je nizozemsko tržište već drugu godinu za redom u padu.  

Jakovčić navija za projekt Brijuni Rivijera

Istarski turizam jedan je od glavnih nositelja ukupnog gospodarstva Istre i Hrvatske. Najznačajniji učinci takvih dobrih ovogodišnjih rezultata su zasigurno kvalitetna priprema sezone u promidžbenom i prodajnom segmentu te usklađena suradnja privatnog i javnog sektora, zaključio je istarski župan Ivan Jakovčić.

Po njegovim riječima, trebalo bi realizirati pet projekata kako bi Istra postala najjača i najatraktivnija regija na Mediteranu. To su cjelovita realizacija projekta "Brijuni Rivijera", izgradnja deset golf igrališta i resorta, izgradnja velikog kongresnog i kulturnog centra te jačanje i podizanje kvalitete postojećih turističkih objekata.

Bez realizacije ovih projekata, posebice projekta Brijuni Rivijera, nema jake i konkurentne Istre. Stoga nas raduje interes američkih kompanija za investiranje, rekao je Jakovčić. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox