U Austriji otvoren lov na Sanadera

U Austriji je i službeno pokrenut kazneni postupak protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera i jedne osobe iz njegove rodbine zbog sumnje za pranje novca, potvrdilo je za RTL Bečko tužiteljstvo za korupciju.

 

Austrijsko državno odvjetništvo za korupciju sa sjedištem u Beču potvrdilo je da je zaprimilo istražni predmet koji je protiv Sanadera pokrenulo državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave jedne tirolske banke o sumnji za pranje novca.
Glasnogovornik državnog odvjetništva za korupciju u Beču Friedrich Koenig rekao je da su u planu ispitivanja dviju osoba no to je sve što je zasad mogao reći.

 

Ovo sad komplicira stvari


Banka je podnijela prijavu za pranje novca, po kojoj postoji mogućnost da Sanader u Tirolu raspolaže računima koji su "povezani sa sumnjičenjima protiv njega u Hrvatskoj", izjavio je Hansjoerg Mayr, glasnogovornik državnog odvjetništva u Innsbrucku.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je kako istraga protiv Sanadera u Austriji predstavlja komplikaciju samo kada je riječ o dinamici izručenja. Dodao je da se i u Austriji, ako su ondje počinjena neka kaznena djela, mora odgovarati. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox