U Osječkoj pivovari iznenađeni postupanjem Državnog odvjetništva i policije

Vezano uz postupanja osječke policije u sklopu pokrenute istrage u Osječkoj pivovari d.d., predsjednik Nadzornog odbora Ivan Tatić obratio se priopćenjem za medije.

 

Od preuzimanja Osječke pivovare d.d. od strane gospodina Ivana Komaka, Pivovara se apsolutno pridržava svih zakonskih i poreznih propisa a od uspješno provedene sanacije 2008. godine redovito i uredno izvršava sve svoje obveze prema državnom proračunu i djelatnicima kojima se svaki mjesec isplaćuju plaće uvećane za beneficije utvrđene Kolektivnim ugovorom. 
Neugodno smo iznenađeni postupanjem Državnog odvjetništva i policije prema Osječkoj pivovari d.d. i članovima njene uprave i Nadzornog odbora, za koje držimo da je bilo u potpunosti nepotrebno.
Svi dokumenti koje su djelatnici policije izuzeli u petak u zgradi uprave Društva već prije su im bili dostavljeni na njihov zahtjev. Dokumenti su javno dostupni na Internetu svim zainteresiranim građanima, jer bilo kakva tajnost i skrivanje činjenica nije u interesu Osječke pivovare d.d.
Uhićenja izvršena u petak poslijepodne i subotu također nisu primjerena, i na taj način uneseni su nepotreban nemir i nelagoda kako u obitelj Komak, tako i među djelatnicima Osječke pivovare d.d., stoji u priopćenju. (PS/JK)

 

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox