Umjesto u EU, Bjelorusija bi se ujedinila s Rusijom

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je da ponovno ujedinjenje Rusije i Bjelorusije i uspostava zajedničke države u potpunosti ovisi o volji bjeloruskog naroda te da se on treba boriti za tu ideju, javljaju ruski mediji.

 

Putin je to rekao sudionicima foruma mladih "Seluiger-2011." na istoimenom jezeru u Tverskoj oblasti kada ga je jedan od sudionika pitao bi li Rusija i Bjelorusija mogle postati jedna država kao što je bilo u vrijeme Sovjetskog Saveza. To je moguće i prilično je poželjno, ali u potpunosti, stopostotno ovisi o volji bjeloruskog naroda - kazao je Putin. Jedan mladić iz Bjelorusije rekao mu je da njegov narod to želi.

Onda se borite za to - rekao je premijer dodajući da postoje različiti pristupi integraciji u Bjelorusiji te da je važno da se čuje glas onih koji to zagovaraju. Međutim, unatoč svim problemima koje se s vremena na vrijeme pojavljuju u gospodarskoj sferi ili u energetskom sektoru, trebamo odati priznanje sadašnjem vodstvu republike i (bjeloruskom predsjedniku) Aleksandru Lukašenku koji ustrajno idu putem integracije s Rusijom - izjavio je Putin. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox