Znakovi koji otkrivaju da ćete dobiti posao

Nakon desetaka zamolbi napokon su vas pozvali na razgovor za posao? Garancije nema, no nekoliko je znakova koji sugeriraju da ste na dobrom putu da vas zaposle, piše portal moj-posao.hr.

Planovi za budućnost
Ako vam na intervjuu potencijalni poslodavac govori o budućim poslovnim planovima i konkretnim datumima vjerojatno ste ušli u uži krug.

Razgovori o rasporedu
Razgovori o vašim planovima jasan su znak da ispitivača zanima imate li i druge ponude te da računa na vas.

Drugi kandidati
Ako vam potencijalni poslodavac tijekom razgovora više puta ponovi da imaju puno drugih dobrih kandidata ne mora nužno značiti da nećete dobiti posao, već vam pokušavaju reći da trebate cijeniti ako izaberu vas.

Hvaljenje tvrtke
Na intervjuu slušate kako poslodavac hvali tvrtku i mogućnosti napredovanja? Odlično jer je to često znak da su jako zainteresirani i da čekaju kako ćete vi reagirati.

Interes ispitivača
Najbolji znak je interes ispitivača jer ako vidite da se dosađuje ne piše vam se dobro. Zainteresirani poslodavac će detaljno odgovarati na vaša pitanja i riješiti sve nedoumice, a intervju će vjerojatno potrajati neko vrijeme.

Upoznavanje
Pokazivanje ureda i upoznavanje s drugim zaposlenicima je odličan znak jer ne bi gubili vrijeme na takve stvari da ih ne zanimate.

Zvali su ljude koje ste naveli za preporuku
Provjeravanje preporuka zahtijeva trud i vrijeme, a to se ne radi za sve kandidate već one koji najviše obećavaju.

Pozitivan odgovor
Potencijalni poslodavac će možda iskreno reći da je zainteresiran da vas zaposli. No, ako uz interes izrazi sumnju u vaše neiskustvo ili slično dajte sve od sebe da ga opovrgnete. (jk)

 

 

 

Izvor: www.moj-posao.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox