Italija mora ispuniti ECB-ove zahtjeve o reformama

Talijanski ministar gospodarstva i financija Giulio Tremonti založio se u četvrtak da Italija ispuni zahtjeve Europske središnje banke (ECB) o temeljitim gospodarskim reformama u zamjenu za zaštitu od dužničke krize u eurozoni.

 

U govoru pred odborom talijanskog parlamenta Tremonti je kazao da je vlada spremna poduzeti mjere kako bi utrla put pojačanom tržišnom usmjeravanju gospodarstva ali još izrađuje detaljne planove za uravnoteženje proračuna do 2013.

Moramo usvojiti jako snažan paket fiskalnih prilagodbi za ovu i 2012. godinu i za narednu, 2013. godinu. Detaljne brojke još se utvrđuju - kazao je ministar. Politička odluka o preusmjeravanju fokusa nastojanja u 2012. i 2013. još nije donesena - dodao je, napominjući da će planovi biti predtavljeni na sljedećoj sjednici vlade.

Izvori u parlamentu kazali su da bi sjednica koja je zakazana idućeg tjedna mogla biti prebačena već na sutra. Ministar je kazao da su partneri, uključujući Europsku središnju banku (ECB), te Njemačku i Francusku, sugerirali a potom i izrazili zadovoljstvo ubrzavanjem proračunskih planova ali su zatražili i dodatne mjere za poticanje gospodarskog rasta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox