Polugodišnji financijski rezultati Vienna Insurance Groupe

Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group (VIG) za 2018. godinu pokazuju daljnje poboljšanje ključnih pokazatelja.


„Stabilnost, pouzdanost i spremnost za budućnost kratak je sažetak naših ciljeva. Stalno poboljšanje ključnih pokazatelja potvrđuje da smo pouzdani, a ciljevi koji su prvobitno bili predviđeni za 2019. već su preneseni u ovu godinu. Sustavno upotrebljavamo svoj program upravljanja „Agenda 2020“ kako bismo i dalje bili spremni za budućnost.“, izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group.

VIG Grupa ostvarila je 5,2 milijarde EUR premije, što predstavlja povećanje od 3,6% u odnosu na prethodnu godinu. Ukoliko se isključi efekt smanjenja jednokratnih premija životnog osiguranja, povećanje iznosi solidnih 5,7%.

Svi su VIG-ovi poslovni segmenti pridonijeli značajnom povećanju premija pa tako Hrvatska, koja pripada ostatku segmenta SIE, bilježi dvoznamenkastu stopu rasta od 18,3%.

Dobit Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu porasla je za 5,5% na oko 233 milijuna EUR. Kombinirana kvota Grupe nakon reosiguranja, isključujući prihode od ulaganja, zabilježila je daljnje znatno poboljšanje na 96,3%.

Na kraju prve polovice 2018. godine omjer solventnosti VIG Grupe bio je na izvrsnih 222% u odnosu na kraj 2017. kada je bio na 220%.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox