Tvrtke iz državnog portfelja na javnoj dražbi

Na Zagrebačkoj burzi od 27. siječnja do 1. veljače održat će se javna dražba redovitih dionica i poslovnih udjela 109 trgovačkih društava iz državnog portfelja, stoji u pozivu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za tu dražbu objavljenom na njegovoj web stranici.

 

Ponuđene dionice za dražbu iz portfelja su HFP-a, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

U pozivu se uz ostalo navodi da se dionice i poslovni udjeli mogu kupiti jedino u cijelosti, odnosno veličina paketa jednaka je količini predmeta dražbe i početna cijena prodaje izražena je za paket.

 

Najveća početna cijena za porečku Agrolagunu

 

Među dioničkim paketima najveći ponuđeni od 22,13 posto dionica je onaj u karlovačkoj Švarči za koji se početno traži 2,06 milijuna kuna, dok se najveća početna cijena od 14,88 milijuna kuna traži za 14,14 posto dionica porečke Agrolagune. Slijedi tvrtka Dubrovačko primorje za čijih se 9,95 posto dionica početno traži 11,42 milijuna kuna, dok je početna cijena prodaje za 15,65 posto dionica zagrebačke Drave 3,04 milijuna kuna.

Od ponuđenih udjela najveći je od 29,10 posto u Veterinarskoj stanici Zaprešić za što je početna cijena prodaje 582,1 tisuća kuna, dok je cijena za 26,23 posto DIP-a Pilane Gomirje 583,6 tisuća kuna.

Najviše početne cijene među udjelima od 2,04 milijuna kuna ima udjel od 14,64 posto u iločkom I.T. Iteksu te udjel od 14,36 posto u varaždinskom Vicommerceu za što se traži 1,5 milijuna kuna. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox