Proglašeni dobitnici Epica nagrada

29/11/2010

Dobitnici ovogodišnjih Epica nagrada, koje promiču najviše standarde kreativnosti te potiču i pomažu agencije, medije, fotografe i ostale kreativce da se svojim radovima predstave diljem Europe, objavljeni su prošlog tjedna u Francuskoj. Mnogi od njih okupit će se na dodjeli Epica nagrada koja će se  održati 21. siječnja 2011. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, i to po završetku Epica konferencije o kreativnom oglašavanju na kojoj će, između ostaloga, biti predstavljeni i pobjednici ovogodišnjeg natjecanja.

 

Zagreb će okupiti vodeće europske stručnjake iz marketinga, PR-a i dizajna

Tako će početkom sljedeće godine naš glavni grad posjetiti najpoznatiji europski stručnjaci iz područja oglašavanja, dizajna, odnosa s javnošću i marketinških komunikacija. Održavanje ovog prestižnog događanja u Zagrebu bit će idealna prilika za domaće marketinške stručnjake i kreativce da se upoznaju i razmijene iskustva sa svojim europskim kolegama.

Epica nagrađuje marketinške kampanje koje su zabavne, inteligentne i drugačije te promiče oglašavanje koje poštuje kupce. Riječ je o najznačajnijoj europskoj nagradi u području marketinga pa smo izuzetno ponosni što će Zagreb, nakon ostalih velikih europskih metropola, u siječnju ugostiti  brojne stručnjake iz ovog područja, koji će u Muzeju suvremene umjetnosti primiti priznanja za svoje najbolje radove. Pozivam sve domaće kreativce da nam se pridruže na Epica konferenciji o kreativnom oglašavanju i dodjeli nagrada te doznaju sve o aktualnim trendovima oglašavanja u Europi i svijetu– izjavili su iz Best Marketinga Hrvatska.

 

Grand Prix priznanja

530 kompanija iz 48 zemalja diljem svijeta na ovogodišnje je natjecanje prijavilo 3155 radova, a stručni žiri sastavljen od urednika 34 marketinška magazina iz 27 europskih zemalja donio je odluku o najboljima. Najvažnije među nagradama su svakako 4 Grand Prix priznanja.

Nagradu Epica Grand Prix za TV/Film osvojila je britanska agencija Aardman Animations iz Bristola za kampanju Nokia N8 “Dot“ dok je ista nagrada u kategoriji Tisak/Press otišla u London agenciji M&C Saatchi za kampanju Dixons „The last place you want to go“.

Pariška agencija Fred&Farid Group najznačajniju nagradu osvojila je u kategoriji Vanjsko oglašavanje/Outdoor s kampanjom „Red“ za Wrangler dok su Grand Prix za najbolju interaktivnu kampanju te posebna nagrada za najbolju upotrebu mobilnog telefona dodijeljeni agenciji Brothers&Sisters za iPhone aplikaciju „Streetmuseum“ za Londonski muzej. Kampanju za Nokia N8 „Dot“ možete pogledati na http://archive.epica-awards.com/pages/results/2010/epicador.html.

Najuspješnija država ovogodišnjeg natjecanja je Francuska s ukupno 69 nagrada, od čega je 21 pobjednička, dok je najuspješnija agencija Y&R s 8 pobjedničkih kampanja u 4 države. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox