10 brzinskih savjeta za izgradnju samopouzdanja

13/08/2020

Ako se s vremena na vrijeme prisjetite nekih od ovih savjeta koje vam donosimo i nešto od ovoga ipak i napravite, uvelike ćete smanjiti sabotiranje samih sebe i vlastitog samopouzdanja…


Samopouzdanje se smatra velikim pokretačem, ali ipak se češće dogodi da nedostatak istoga postane nepremostiva prepreka u svakodenvnom funkcioniranju. Donosimo vam deset savjeta kako se oboružati samopouzdanjem i udahnuti život svom novom JA.

1.Ne uspoređujte se s drugima – Ljudi mi često kažu „Nisam dovoljno dobar/ dobra… uspješan/na… pameta/na….“ A koliko je to dovoljno? Tko to određuje? Svatko nešto ima, a nešto nema. Ovakve otrovne misli ne počivaju na realnim činjenicama, a od njih se samo osjećate loše i sabotirate svoje samopouzdanje.

2.Birajte pozitivne misli – Istina je da svoje misli možemo svjesno mijenjati.  Pritom ne mislim da morate staviti ružičaste naočale i ponavljati sami sebi afirmacije u koje ni sami ne vjerujete. Od toga nema koristi. Ovdje mislim da, kad osvijestite svoju katastrofičnu misao kojom sebe sabotirate, npr. „Nije to za mene…“, prestanete sebi mantrati crno i zamijenite je racionalnom „Ja to želim i morat ću se jako potruditi da to i dobijem“.

3.Primite kompliment s „Hvala.“ – Umjesto „Ma, nije to tako veliko, imao/ la sam sreće…“

4. Bavite se aktivnostima od kojih se dobro osjećate – Uspjeh u takvim aktivnostima potaknut će vas da osjećate dodatno samopouzdanje i bit ćete zadovoljni i veseli tijekom te aktivnosti. Dovoljan razlog, zar ne?

5.Družite se s pozitivnim ljudima – Umjesto onih koji vam crpe životnu energiju i nakon kojih se osjećate loše i depresivno.

Autor teksta: Irena Jurjević

Izvor: Poslovni savjetnik br. 144

Ostatak teksta pročitajte klikom na PDF ikonu

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox