10 stvari koje vole govoriti loši menadžeri

10/10/2011

Postoje stvari koje dobar menadžer nikad neće reći jer dobri menadžeri potiču i hrabre svoje zaposlenike. No, zato loši menadžeri često izgovaraju neke od sljedećih rečenica, piše Business.hr.

 

Ako ti nećeš raditi ima onih koji hoće
Dobar menadžer cijeni rad zaposlenika i na odnos poslodavac-zaposlenika ne gleda isključivo kao na odnos "ti radiš-ja plaćam". Loši menadžeri vole zaposlenicima napomenuti da ih se može bilo kad zamijeniti i tko ih plaća.

Ne plaćam te da misliš
Loši menadžeri skloni su ovakvim izjavama kad im se ne sviđa neka ideja koju predložite. Takve izjave često su znak nesigurnosti i nesnalaženja u timskom radu.

Kakav Facebook, YouTube, Twitter….
Dobri menadžeri znaju da dobri zaposlenici žive svoj posao te da za njih nema radnog vremena. Prema tome, treba im dopustiti i mentalni odmor na poslu.

Razmislit ću o tome
Za loše menadžere je ovo način da poruče: Ne javljaj mi se više dok te sam nešto ne pitam. Ovakvim izjavama pokazuju zaposlenicima da nimalo ne cijene njihovo mišljenje.

Tko ti je rekao da to učiniš?
Loši menadžeri su i oni opsjednuti hijerarhijom i potrebom da ih za svaku sitnicu morate pitati dopuštenje.

Ne zanima me što trenutačno radiš, OVO NAPRAVI ODMAH!
Dobar menadžer će reći ovako nešto, ako se zaista radi o hitnom i neodgodivom poslu. Loš menadžer rečenice poput ove izgovara svaki dan, iako u danu ima desetak hitnih situacija.

Možeš mi doći samo s rješenjem, problem me ne zanima
Ovaj pristup ne mora uvijek biti loš, no do problema dolazi kad se od zaposlenika očekuje da se ne žale, šute i sami se nose sa svime.  Kompliciranost poslovnih procesa zahtijeva ponekad i rješenje nadređenih. Dobar menadžer će pomoći, a loš će vam svojim izjavama poručiti da ih prestane zamarati nečim što ne žele slušati.

To je osobni problem
Ako na radnom mjestu postoje trzavice između zaposlenika, dobar menadžer neće misliti da se radi o osobnim problemima već će pokušati riješiti problem.

Ne radiš dobro i ne mislim samo ja tako
Loši menadžeri ne hvale zaposlenike, ali ih obožavaju kritizirati.

Budi sretan da uopće imaš posao
Osim što vrijeđaju, ovakve izjave ne pridonose produktivnosti zaposlenika. (jk)

 

 

Izvor: www.business.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox