Ako želite preživjeti okrenite se tehnologiji i klijentima

20/12/2011

Tvrtke su u današnje vrijeme kao nikad prije izložene promjenama i zastarijevanju proizvoda, ali i dijelova same industrije. Opstat će samo oni koji mogu pratiti trendove i neprestano se prilagođavati, piše poslovni.hr.

Kompanija Ricoh provela je istraživanje u 567 tvrtki diljem svijeta kako bi dobila odgovore na pitanje kako preživjeti do 2020. godine. Rezultati su pokazali da je ključ u informatici i okretanju klijentima.

Informatika

Neprestana promjena je jedina konstanta u IT sektoru. Istraživanje Ricoha pokazalo je da svaki treći direktor IT kompanije smatra kako će njihove usluge nestati do  2020. godine, a 60 posto ih smatra da će se njihov posao bitno razlikovati od onoga čime se danas bave. Čak 59 posto ispitanika smatra kako će informacije unutar tvrtke u nedigitalnom obliku nestati do 2020. godine.  Pri tome su izazovi kako osigurati da svi zaposlenici uvijek mogu doći do željenih informacija i kako do njih mogu doći na različitim platformama.

Klijenti na prvom mjestu

Sve veća moć kupaca dovest će do decentralizacije kod odlučivanja i spuštanja odgovornosti na niži management. Ključ za uspjeh bit će kako što prije i bolje odgovoriti na zahtjeve kupaca. Zahtjevi kupaca utjecat će i na razvoj proizvoda i usluga jer će do 2020. veliki broj ideja dolaziti upravo od njih.
Ako želite da vaše poslovanje preživi do 2020. godine morate balansirati između dinamičnosti proizvodnih procese i osluškivanja onoga što klijenti žele. (jk)

 

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox