Koje su prednosti učinkovite suradnje i timskog rada

21/03/2018

Dobre vještine surađivanja i učinkovit timski rad čine veliku razliku u svakoj organizaciji na svakoj razini! Poboljšanje učinkovite suradnje i timskog rada prioritet je broj jedan u mnogim organizacijama 2015. godine jer stvara ogromnu konkurentsku prednost, a ne košta (gotovo) ništa. Loša suradnja i slab timski rad, međutim, koštaju (puno) novca.


Neizravne troškove možete posebice pronaći u niskoj učinkovi­tosti i operativnom učinku, brojnim neuspjesima i dugim raspravama, birokraciji, političkim igrama i isključenosti; sve zajedno rezultira lošim usluživanjem kupaca i njihovim gubitkom. Izravne troškove možete pronaći u smanjenom prometu, profitu i udjelu na tržištu, slabom za­dovoljstvu kupaca te imidžu tvrtke i brenda.

Živimo u svijetu koji je međusobno povezan, a poslovni lideri su proš­lo desetljeće mogli vidjeti dramatičan rast brzine i razine međusobne ovisnosti. To se ne odnosi samo na vaše zaposlenike, već i na vaše (po­tencijalne) kupce. Iako je povećana povezanost neizbježna, povećana suradnja nije.

Kako bi uspjeli na današnjem tržištu, lideri moraju biti sposobni izgraditi međunarodne odnose i nositi se s konfliktima u ci­lju stvaranja učinkovite suradnje za svoje tvrtke. Stvaranje ljudske spo­sobnosti povezivanja i suradnje jednako je važno, zapravo, preduvjet je uspjeha vaše tvrtke, kao i usvajanje bilo koje tehnološke inovacije ili druge konkurentske prednosti.

Suradnja i timski rad ne dolaze sami od sebe, njih treba organizirati i poticati.

 

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: John Lodder
Izvor: Poslovni savjetnik

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox