Osječka pivovara o paketu otpremnine za 19 djelatnika

06/02/2011

Osječka pivovara danas je izvijestila da je za 19 djelatnika koji su proglašeni tehnološkim viškom ponudila otpremninu u maksimalnom iznosu od 171 tisuću kuna te da ponuđeni paket otpremnine vrijedi idućih pet dana.

 

"Ponudu u maksimalnom iznosu od 171 tisuću kuna, čine otpremnina u visini od 150 tisuća kuna i jednokratna naknada za vrijeme obveznog otkaznog roka u visini od 7 tisuća kuna mjesečno", navodi se u priopćenju Pivovare. Ponuđeni paket otpremnine Osječke pivovare, kako se navodi, vrijedi idućih pet dana. "U slučaju neprihvaćanja ponuđene otpremnine, zbrinjavanje radnika Pivovare koji su proglašeni tehnološkim viškom, provest će se sukladno odredbama Zakona o radu koji predviđa gotovo četiri puta manje iznose naknada od onih koje je danas ponudila uprava Osječke pivovare", zaključuje se u priopćenju.

Na nedavnom zboru radnika direktor Pivovare Ivan Komak je izjavio da će 1. ožujka biti objavljen popis 19 djelatnika koji su tehnološki višak, od kojih su 4 iz proizvodnje, a 15 iz administracije, te da će se sa svakim djelatnikom obaviti pojedinačni razgovor i dogovoriti svi uvjeti otkaza ugovora o radu, uz veći iznos otpremnine koji je dogovoren prije nekoliko dana. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox