Sanja Gomuzak i Aleksandra Ivljev: Osmijehom do bolje usluge u turizmu

25/01/2012

Sanja Gomuzak i Aleksandra Ivljev dvije su mlade poduzetnice, vlasnice poduzeća Sofis savjetovanje i Berenice, ujedno i organizatorice projekta „Osmijeh moga grada“, projekta koji ima edukativan ali i zabavan karakter. Finale projekta priprema se za 28. siječnja, kada će se na Cvjetnom trgu, s početkom u 10 sati, održati manifestacija „Osmijeh moga grada“.

Prije svega, recite nam kako ste se odlučile na suradnju?

Prije nego što smo otvorile svaka svoje poduzeće i zaplovile poduzetničkim vodama, bile smo kolegice u poduzeću u kojem smo radile. Budući da smo i onda usko surađivale, otkrile smo kako su naši zajednički projekti uvijek uspješni, a mi se odlično nadopunjujemo u organizaciji posla. Kako sada samostalno vodimo svoje tvrtke od kojih se jedna bavi marketingom za mala poduzeća, a druga edukacijom o kvaliteti usluge upravo za hotelsko osoblje i maloprodaju, ovaj projekt je bio logičan slijed. Svjesne smo da zajedno možemo doprinjeti uljepšavanju slike našega grada.

Odakle ideja za projekt?

Projekt je nešto o čemu smo razmišljale duže vrijeme. Već dugo vremena obje želimo spojiti nekoliko naših „ljubavi“: turizam, marketing i kvalitetu usluge, a upravo je to objedinjeno u ovom projektu. Projektom zapravo želimo dati svoj doprinos razvoju i unapređenju turizma u Hrvatskoj jer je knjižica koju smo pripremile edukativnog karaktera i govori o važnosti osmijeha u svakodnevici, a može se primijeniti na privatan kao i poslovni život.

Koji je cilj projekta?

Cilj projekta jest naglasiti koliko je osmijeh važan u svakodnevici, a posebno na mjestima koja su u izravnom kontaktu s mnogobrojnim turistima koji dolaze, ali i našim svakodnevnim sugrađanima. Često nas nazivaju namrgođenim narodom, komentirajući kako se stalno žalimo i kako nismo dovoljno srdačni, stoga želimo pokazati da nije tako. Za završetak projekta u pripremi je manifestacija u kojoj ćemo simbolično dijeliti osmjehe te pokazati i svojim primjerom koliko je osmjehivanje, ali ono iskreno, bitno za uspjeh.

Hoće li se manifestacija održavati svake godine? Kakvi su planovi za budućnost?

Ideja je da se manifestacija održava svake godine, te da prvo naše sugrađane a onda i cijelu Hrvatsku pretvorimo u jednu zemlju koja će s osmijehom dočekivati svoje goste, kako domaće tako i strane. Dakle, nakon Zagreba plan je posjetiti i ostale veće gradove u Hrvatskoj do kraja godine, te nagodinu ponoviti event s još bogatijim programom za naše sudionike.

U kojoj mjeri mislite da ovakve manifenstacije mogu promjeniti svijest kod ljudi, trgovaca itd.?

Vjerujemo, odnosno nadamo se, da mogu. Knjižice koje smo pripremili veoma su simpatične te nisu previše opsežne da bi uzimale previše vremena i volje za čitanje. Lako se čitaju i sigurni smo da će svatko tko je pročita barem jednom, primijeniti barem jedan savjet naveden u knjižici. I sama manifestacija je tu da potakne osmjehivanje, a vjerujemo da će casting za najbolji osmijeh, koji kasnije sudionicima omogućuje sudjelovanje u modnoj agenciji Weltrusky biti dodatni poticaj da naši sugrađani „nabace“ svoj najbolji smiješak na lice, te nam se pridruže 28. siječnja od 10 sati na Cvjetnom trgu. (PS/JK) 

 

 

Foto: Sanja Gomuzak, Aleksandra Ivljev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox