Management - općenito

Vođenje timova, koje čine različite osobe i osobnosti, zahtijeva posjedovanje tzv. „mekih“ vještina, a ovaj priručnik otkriva kako ih brzo i jednostavno usavršiti.


Autorica iza sebe ima više od 1200 predavanja i edukacijskih treninga s područja osobnog i poslovnog razvoja. Njezina je knjiga nastajala desetak godina kroz praktičan rad s tisućama lidera, organizacija i klijenata.

Dragi prijatelji i poslovni partneri, nedavno sam u izdanju „Narodnih novina“ objavio sedmu knjigu (ali prvu samostalnu!) kao plod 5-godišnjeg rada pod nazivom „UPRAVLJANJE PROMJENAMA U POSLOVNOJ ORGANIZACIJI DIGITALNOG DOBA“.

Nakladnici MATE marketing tehnologija i Zagrebačka škola ekonomije i managementa predstavili su jedinstveni udžbenik na hrvatskom jeziku MENADŽMENT ZRAKOPLOVNE KOMPANIJE, autora Mirka Tatalovića, Ivana Mišetića i Jasmina Bajića.

Damir Škaro sintetizirao je  vlastita iskustva s pet Olimpijskih igara na kojima je ak­tivno sudjelovao (1980. Moskva, 1984. Los Angeles, 1988. Seoul, 1992. Barcelona i 1996. Atlanta) gledajući ih tada kao sportaš, a sada kao analitičar ekonomike sporta. Knjiga se bavi evolucijom financiranja velikih sportskih priredbi, poglavito olimpi­jskih igara.

Kad tvrtke posluju tako loše da se neuspjeh može smatrati sigurnim, samo ih promjena smjera poslovanja može vratiti na put učinkovitosti i profitabilnosti. Predsjednici uprava, izvršni direktori, »liječnici tvrtki«, konzultanti i komercijalni bankari (kao i ulagači koji prate kako radi tvrtka koja se zatekla u problemima) mogu preobraziti njenu učinkovitost putem uviđanja temeljnih načela.

Naša poslovna javnost još uvijek teško priznaje mogućnost da velika tvrtka propadne. No takve se stvari dešavaju svuda oko nas i moguće je da će se dešavati sve češće. Svakodnevno stižu vijesti o poslovnim problemima nekad uglednih tvrtki. Iako je prevencija kroz sustav kontrole najbolji način izbjegavanja krize ponekad je za prevenciju prekasno i ugrožen je sam opstanak tvrtke. Poslovno upravljanje u takvim slučajevima razlikuje se od upravljanja zdravom tvrtkom.

IZ KNJIGE:

Umjesto sažetka

(...) Kada je Warren bio dječačić, koji je uzimao otiske prsta časnim sestrama i skupljao čepove za boce, nije znao što će jednoga dana postati. No ipak, da ste ga, dok je vozio bicikl kroz Spring Valley i dostavljao novine iz dana u dan, i ubrzanog pulsa jurio kroz hale prodajnog centra Westchester pokušavajući dostaviti robu na vrijeme, pitali želi li biti najbogatiji čovjek na svijetu – cijelim bi svojim srcem rekao «da».


Našu zemlju očekuje reforma javne uprave i javnog sektora, jedan od važnih uvjeta na putu za članstvo u Europskoj uniji. No, to je ponajprije naša nasušna potreba. Urediti vlastitu zemlju tako da u njoj građani ponovno steknu povjerenje u javnu upravu, a time i u vlast, jer ona kompetentno i odgovorno inicira i provodi politike kojima rješava njihove najvažnije probleme - to je conditio sine qua non budućnosti Hrvatske.

 

Autorica:


 

Jack Welch, međunarodno poznati i i unutar struke priznati menadžer američke tvrtke General Electric, nakon odlaska u mirovinu aktivirao se kao predavač i gost na različitim seminarima i susretima menadžera. Tako je 17.5.2007. gostovao u Zagrebu, kao poseban gost Adris Business Foruma, poslovnog skupa koji je okupio gospodarstvenike iz Hrvatske i regije, ali i političare (barem one koji su načuli da postoji poslovni život i izvan kruga stranačkih prijatelja, kolega, kumova i rođaka).

 

Stranice

Hosted by Mydataknox