Marketing - općenito

Samo da se klika; danas postaje vec iritantno kako ljudi sjede na kavi i dopisuju se preko mobitela. Tehnologija je dovela gotovo do savršenih mogućnosti komuniciranja, ali je komunikacije među ljudima sve manje i manje!

Vjerojatno nikada u ljudskoj povijest promjene u svim segmentima života i rada nisu bila tako snažne i brze kao zadnjih desetljeća. Granice se polako brišu i povećava se značaj globalnih odnosa uključivo i tržište.

Jedna od važnijih promjena u poslovnom upravljanju u posljednjih pola stoljeća jest prihvaćanje filozofije marketinga kao upravljačkoga standarda. Marketing je postao jedan od glavnih čimbenika konkurentnosti i profitabil-nosti tvrtki. To je neupitno - zaista su tvrtke vođene tradicionalnom filozofijom upravljanja marketingom bile uspješnije od drugih. Ali nažalost, čini se da danas za opstanak i uspjeh na tržištu nije dovoljno imati samo osmišljenu koncepciju marketinga u klasičnom smislu.

 

 

Sadržaj

1. Marketing – suvremena koncepcija poslovanja

2. Poslovno odlučivanje u marketingu

3. Planiranje marketinške aktivnosti

4. Potrošačko ponašanje

5. Segmentacija tržišta

6. Organizacija marketinga

7. Istraživanje tržišta

8. Elementi marketinškog miksa

9. Prilozi: Kontrolna lista pitanja za provedbu marketinške kontrole i marketinške revizije

Izvor: www.superknjizara.hr

Nakon uspješnica Plava krava i Svi marketinški stručnjaci su lažljivci nova knjiga Setha Godina Malo je in, veliko je out nastavlja poticati ljude da izađu iz kolotečine, prilagode se novim pravilima i priključe se pobjednicima.
I u ovoj knjizi on čitatelja izaziva i kaže: "Pokušajte pročitati bilo koji od tekstova koji su pred vama a da vam još uvijek bude lagodno zadovoljiti se onim što imate. Ne morate se zadovoljiti postojećim stanjem, ne morate se zadovoljiti time da budete tek dovoljno dobri time da se provlačite, da radite cijelu noć."

 

Bestseler Marketinški genij, preveden u 19 zemalja, svojim sadržajem ispunjava veliku prazninu u području marketinga i poslovanja, jačanja i korištenja branda, odnosa prema kupcima i kao takva predstavlja nezaobilazno štivo, ne samo voditelja marketinških odjela i stručnjaka, već i svih profesionalaca koji donose strateške odluke i upravljaju resorima svojih kompanija.

 

Priručnik namijenjen kao pomoć i podsjetnik u izradi Plana marketinga sa kratkim opisom aktivnosti i detaljnim uputama za pisanje. Sadržajno vodi čitatelja od analize stanja, postavljanja ciljeva marketinga, definiranja strategija i taktika, financijskog proračuna, do provođenja i kontrole marketinga.

Na kraju svakoga poglavlja nalazi se dio pod naslovom «Sugestije za pripremu teksta sa primjerima i objašnjenjima», uz citiranje postojećih tekstova, što vjerujemo olakšava izradu vlastitoga teksta.

Kada se knjiga Gerilski marketing prvi puta pojavila na tržištu, 1983. godine, pokrenula je istinsku revoluciju u svijetu marketinga. U njoj su prezentirana dva suvremena, napredna vjerovanja, koja mijenjaju pojam biznisa: marketing ne mora biti skup da bi bio uspješan i prodaja je najjednostavniji posao na svijetu (ako znaš što radiš). Knjiga Gerilski marketing širom svijeta do danas je prodana u više od 20 milijuna primjeraka i prevedena na 54 jezika.

Knjiga obrađuje aktualne teme i primjere koji odgovaraju sadašnjosti. Podijeljena je na šest poglavlja, a iza svakoga autor iznosi određen broj primjera iz prakse, koji prate teorijsku razradu.

Stranice

Newsletter

Hosted by Mydataknox