Estradnjaci nakon Thomsonovog honorara: Osjećamo se namagarčeno

21/01/2011

Otkako je Mladen Barišić u svom iskazu naveo kako se iz Sanaderova fonda platilo 500 000 € Thomsonu da ne nastupa u predizbornoj kapanji 2007., domaći izvođači se osjećaju namagarčeno. Jutarnji list je prenio izjavu Prljavca u kojoj tvrdi da ako je to istina, onda smo svi mi budale.

Tihomir Fileš iz Prljavog Kazališta potvrdio je da su pred parlamentarne izbore nastpali na desetak koncerata u sklopu predizborne kampanje HDZ-a. Kaže da su cijene tih koncerata naplaćivali do 10 do 15% jeftinije. Jutarnji list neslužbeno doznaje da su po koncertu dobivali 5 000 €. Sa sličnim reakcijama i poslovnim iskustvom prošli su Nina Badrić, klapa Intrade i Dražen Žanko. Spomenimo da je Vanna (Ivana Vrdoljak) pjevala Besplatno za HDZ, dok je Giuliano također nastupao bez naknade, ali za HSP.

Ne mogu me toliko platiti koliko ja mogu ne raditi

Jutarnji list donosi spekulacije o zaradama estradnjaka u predizborne svrhe.  Navodi se da je Mišo Kovač nastupao besplatno za HDZ, no tražio je plaćanje putnih troškova. Jacques Houdek je zarađivao 2000 € za izvedbu HDZ-ove himne, a također se spekulira da su 8 000 € po koncertu dobivali Nina Badrić i Miroslav Škoro. Rrekord drži Severina sa navodnih 200 000 € honorara za nastupe na SDP-ovim predizbornim skupovima 2003. godine. Nekako se dolazi do računice da cijelokupna estrada, u proteklom desetljeću, za političke potrebe nije uprihodila koliko je Thomsonu navodno plaćen - nerad. Nekad su trljali ruke nakon naplaćenog političkog angažmana, a sada se osjećaju...(mš)

 

 

 

 

Izvor: tiskano izdanje Jutarnjeg lista, 21. siječnja 2010., broj 4503

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox