IBM Forum 2011: Stoljeće iskustva za pametniji planet

30/08/2011

Čelnici IBM-a Hrvatska najavili su održavanje IT konferencije "IBM Forum 2011: Stoljeće iskustva za pametniji planet" od 14. do 16. rujna u Umagu.

Tijekom trodnevne konferencije IBM-ovi hrvatski i inozemni stručnjaci predstavit će najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet nizova predavanja i prezentacija te okrugli stol.

Deveti IBM Forum ove će godine obilježiti 100-tu obljetnicu korporacije koja je tijekom svojega prvog stoljeća igrala vodeću ulogu u preobrazbi poslovanja, znanosti i društva, a na proslavi obljetnice sudjelovat će i američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley, istaknuo je glavni direktor IBM-a Hrvatska Krešo Perica na konferenciji za novinare.

Očekuje se da će ovogodišnji forum okupiti oko 400 sudionika iz domaćeg IT i poslovnog sektora za koje su predviđeni konferencijski nizovi: Stoljeće inovacija, Pametnije odluke, Tajne IT infrastrukture, Pametnija rješenja - primjeri iz prakse, te Predavanja sponzora konferencije.

Cloud tehnologija

Konferenciju će otvoriti direktor proizvodnje IBM Power Systems rješenja Richard Talbot predavanjem o superračunalu Watson i mogućnostima poslovne primjene njegovih tehnologija, prije svega na područjima kao što su upravljanje podacima i analiza informacija.

IBM-ov stručnjak za računalstvo u oblacima (Cloud Computing) Maks Strajher predstavit će novo istraživanje o porastu primjene Cloud tehnologija u svijetu u idućih pet godina.

Forum će zatvoriti Europski parlament mladih Hrvatske raspravom na temu "Pametniji planet - dom pametne mladeži" tijekom koje će dvije grupe studenata debatirati o trenutnim rješenjima za pametniji planet i utjecaju inovacija na gospodarstvo i društvo. (Hina/jk)

 

Foto: Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska (Sanjin Strukic/PIXSELL)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox