Pripremite se: Ovo su stvari koje ćemo u 2012. plaćati skuplje

10/01/2012

Osim na ulazak u novu recesiju možemo se početi pripremati i na poskupljenje osnovnih stvari kao što su kava, meso i benzin, piše Business.hr.

Financijski stručnjaci smatraju kako će u 2012. godini najviše poskupjeti meso, riba, kava, avionske karte, poštanske usluge i odjeća, objavio je CNN.

Cijene avionskih karta ove bi godine mogle rasti za deset do 15 posto kako u domaćem, tako i u međunarodnom prometu. Ova godina neće biti dobra ni što se tiče cijena mesa i ribe koje bi trebale rasti za četiri posto što samo znači dodatno opterećenje kućnog budžeta iz kojeg se na hranu izdvaja oko 13 posto.

Prošle godine cijena kave porasla je za čak 18 posto, a sličnu situaciju analitičari očekuju i ove godine. Što će biti s cijenama nafte i naftnih derivata nitko se ne usudi prognozirati sa sigurnošću, a trenutačne prognoze govore o rastu cijena za pet posto. Rast cijena možemo očekivati i u sektoru poštanskih usluga poput slanja preporučenih pošiljaka i dostave na kućnu adresu.

Odjeća bi u 2012. godini mogla poskupjeti od osam do deset posto, a najviše bi mogla rasti cijena  odjeće od pamuka, budući da je prošlogodišnja nestašica te sirovine uzrokovala velik skok njegove cijene. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox