Put do uspjeha u 8 koraka

22/05/2012

Izvrsni šefovi imaju visoke standarde i očekivanja od svojih zaposlenika. Ako ste na nadređenoj poziciji sljedećih osam savjeta pomoći će vašem timu da lakše obavlja zadatke. No, ako niste šef tada će savjeti dobro doći za uspjeh i razvoj karijere, piše profitiraj.hr.

Držite do svoje riječi

Kada prihvatite neki zadatak, učinite ono što ste rekli da ćete i napraviti, a izbjegavajte izjave poput „probat ću“ i „možda“. Vaše riječi neka imaju težinu.

Bez iznenađenja

Tajni strah šefova je da će zaposlenik nešto krivi odraditi i zatim prešutjeti svoju pogrešku. Šef neka bude informiran pa čak i ako imate loše vijesti. Ovo pravilo možete zanemariti ako vaš šef redovno „ubija“ glasnika jer time poručuje da ga zapravo ne zanima što se događa.

Detalji

Kako bi šefu pokazali da ste kompetentni i da imate stvari pod kontrolom, uvijek imajte spremne odgovore na sva moguća pitanja.

Ozbiljan pristup

Šefovi cijene individualce kojima je stalo do onoga što čine, posvećeni su poslu i koji su spremni izdvojiti vrijeme za dodatnu edukaciju.

Čuvajte leđa svom šefu

Ako primijetite da šef namjerava donijeti glupu odluku vaša je dužnost da ga pokušate uvjeriti u donošenje drugačije odluke. Ako je odluka već donešena i nema povratka, zadatak vam je učiniti najbolje što znate da bi ona funkcionirala.

Rješenja, ne reklamacije

Nemojte iznositi probleme za koje ne namjeravate predložiti rješenje ili niste spremni prihvatiti šefov savjet.

Jednostavna komunikacija

Kad komunicirate sa šefom, govorite i pišite u kratkim rečenicama. Vaši prijedlozi i zahtjevi neka budu jednostavni i razumljivi.

Usrećite šefa

Što god bio vaš pravi posao, zapravo imate samo jedan zadata: Učiniti šefa sretnim tako što ćete njega, odnosno posao učiniti uspješnim. Vrijedi i obratno. (jk)

 

 

Izvor: www.profitiraj.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox