Sabotirate li sami sebe u potrazi za poslom?

16/10/2012

Možda sami sebe sabotirate u potrazi za poslom, a da toga niste ni svjesni.  Nekoliko je stvari na koje trebate obratiti pozornost kako ne biste ispali neprofesionalni.

1. E-mail

Stručnjaci savjetuju da koristite gmail.com jer poznat po svojoj učinkovitosti, pouzdanosti i laganom korištenju. Također bitno je i ime. Zajedničke adrese poput ivana&ana@ nisu poželjne kad tražite posao. Najbolje je da e-mail adresa sadrži vaše ime i prezime. Ako je ta adresa već zauzeta, dodajte broj nadolazeće godine, npr. ana.horvat2013@gmail.com.

2. Koliko je vaš životopis jasan?

Isprintajte vaš životopis i otrgnite gornju trećinu. Taj dio dajte nekom tko vas ne pozna. Pitanje je može li ta osoba, bez postavljanja dodatnih pitanja reći što je sljedeće što želite napraviti. Zašto je ovo važno? Vaš životopis čitat će osoba koja vas ne pozna te je bitno da joj odmah na početku životopisa pokažete da ste vi prava osoba za određeni posao, piše poslovni.hr.

3. Komunikacija kao ključ

Kad tražite posao, važno je neprestano komunicirati i povezivati se s ljudima. Jeste li nazvali stare kontakte ili kolege s faksa? Kad ste zadnji put bili na nekoj konferenciji? S ljudima se možete povezati i ako ste skloniji dopisivanju nego pričanju. Iskoristite društvene mreže i doprinosite temama vezanim za vašu industriju, ostavljajte smislene komentare, pišite blog… Kada tražite posao, potrudite se da svaki dan pričate s barem jednom osobom koja bi vas mogla zaposliti. (jk) 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox