Čobanković otvorio Međunarodni festival vina i kulinarstva

U zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade otvoren je šesti Međunarodni festival vina i kulinarstva, središnje mjesto susreta profesionalaca, stručnjaka i zaljubljenika u gastronomiju.

Proteklih šest godina Festival je okupio brojne vrhunske izlagače te je ove godine prisutna njihova rekordna nazočnost, njih više od 250, što Festival čini najvećim dosad. Festival je izrastao u relevantno mjesto u cijelosti posvećeno kulturi stola kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva, ali svojom međunarodnom notom i brojnim izlagačima ispunjava ulogu u promociji Hrvatske i njezina glavnog grada. 

Šesti međunarodni festival vina i kulinarstva otvorio je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Petar Čobanković.

Uz domaće vinare, očekuje se dolazak proizvođača iz Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Španjolske, Austrije i Crne Gore dok će mnogi biti zastupljeni putem uvoznika. Uz vinare, Festival je okupio i vodeće proizvođače hrane, maslinovih ulja, tartufa, sireva, pršuta i meda, koji će predstaviti svoje proizvode i gastronomsku ponudu. (PS/JH)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox