Državni zavod platio 800.000 kuna za uredski prostor koji nitko ne koristi

Državni zavod za radiologiju i nuklearnu sigurnost osam mjeseci plaća najam uredskog prostora čak 100.000 kuna mjesečno, iako uredi zjape prazni, piše Jutarnji list.

Zavod je nastao spajanjem Zavoda za nuklearnu sigurnosti i Zavoda za zaštitu od zračenja, kao rezultat nastojanja bivše vlade da racionlizira sustav državne uprave. U svibnju 2011. novi zavod preselio je u jeftiniji prostor u Frankopanskoj 11.

Međutim, pri tom nitko nije računao da na to da je s tvrtkom Trius Nekretnine koja je vlasnik zgrade Almeria u Vukovarskoj ulici 284, gdje je poslovao bivši Zavod za nuklearnu sigurnost, potpisan ugovor o najmu na 5 godina koji se ne može raskinuti prije roka.

Neuspjeli pokušaji

Dragan Kubleka, ravnatelj novog zavoda pokušao je bezuspješno riješiti taj problem. Od Agencije za upravljanje državnom, imovinom (AUDIO) zatražio je da mu dozvoli raskid ugovora s Almeriom. Dobio je dozvolu za to i za potpisivanje ugovora s Frankopanskom. U međuvremenu su ga iz Agencije obavijestili da će u Vukovorasku useliti Hrvatska akreditacijska agencija, ali do danas do useljenja nije došlo jer Akreditacijska agencija nema dovoljno sredstava.

Potom je Kubleka molio Ministarstvo financija da ono osigura novac. Novac se našao i isplatio, ali Akreitacijska agencija i dalje nije preselila.

Iz AUDIO-a tvrde da su oni učinili sve što je u njihovoj moći, a Akreditacijska agencija još nije preselila jer sređuje potrebnu dokumentaciju. (jh)

 

 

 

Izvor: Jutarnji list, 9. siječnja 2012.

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox