Sinergija umjetnosti i wellnessa

Na ART&SPA konferenciji za novinare održanoj danas u Hotelu WELL**** u Termama Tuhelj, predstavljeni su brojni noviteti u poslovanju, prikazan je obnovljeni mural Ede Murtića na Vodenom planetu te otvoren Hostel Vila.

U sklopu panela na kojem su sudjelovali dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić, doktorica humanističkih znanosti, koja niz godina obrađuje teme iz kulturnog turizma, Jasminka Samardžija, direktorica tvrtke Motivacijski govornik i profesorica na američkom koledžu RIT - Croatia, Ivana Kolar, direktorica Terma Tuhelj, Florjan Vasle, direktor Terma Olimia i Vasja Čretnik, prokurist Terma Olimia, raspravljalo se o utjecaju wellness-a na umjetnost i obrnuto. Prikazane su i izložbe radova seminarista Fotosofije 10 Damira Hoyke, stalna postava doktorice umjetnosti Mirjane D.H. Smolić te likovna radionica Srednje škole za umjetnost, dizajn, obuću i grafiku Zabok. 

Premijerno je prikazan restaurirani mural Ede Murtića - najveća slika u emajlu u Hrvatskoj vraćena je na svoje izvorno mjesto u kompleksu zatvorenih bazena kao jedinstvena umjetnička atrakcija. Apstraktna zidna slika dužine 42 metra jedno je od kapitalnih Murtićevih djela i sastoji se od 324 ploče. Uz kompoziciju uz bazen, jedna manja kompozicija od 32 segmenta restaurirana je i rekomponirana te je postavljena u prostorima novoga Hotela WELL****.


 

 


Mural je restaurirala doktorica umjetnosti Mirjana D.H. Smolić koja je autorica i brojnih umjetnina u Hotelu WELL**** - slike jesenskih, zimskih i proljetnih motiva u Dvorcu Mihanović, bista Antuna Mihanovića u parku Dvorca Mihanović, "Zaglavni kamen" u parku iznad SpaArene, zatim "Koraci" - koloristički triptih s kromoterapijom - Premium sobe Hotela WELL****.....

Umjetnost je u Termama Tuhelj, ističu, dostupna na dohvat ruke. Od samog početka poslovanja isprepliću - dizajn, umjetnost, kulturu, wellness i odmor, te naglašavaju sve prednosti povezanosti wellnessa i umjetnosti koji utječu na kvalitetu životnog stila.

Hostel Vila (i vilenjaka)

Smještajnim kapacitetima u Termama Tuhelj dodan je još jedan novi objekt koji je namijenjen mlađoj populaciji, gostima koji su na proputovanju te im je potrebno prenoćište; gostima koji svoj odmor kreiraju na način da u što kraćem vremenu vide više, dožive više i potroše što manje novaca.

Hostel prima 20 osoba i sagrađen je etažno, a nudi udobnost 4 sobe za 2 osobe, 2 spavaonice za po 6 osoba te dnevni boravak s blagovaonicom i velikom terasom za zajednička druženja. Sobe imaju svoje kupaonice, a spavaonice imaju 3 zajednička sanitarna čvora. 

 Hostel je suvremenog uređenja, a zidove krase velike foto tapete s motivima prirode. 

 Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, u sklopu "Javnog poziva za kandidiranje projekata turističkih inicijativa", koja je sufinancirala isti u vrijednosti od 17.000 eura, a ukupna investicija iznosi 50.000 eura.
 

Odlični rezultati u prvih deset mjeseci poslovanja u Termama Tuhelj i Termama Olimia

U Termama Tuhelj u prvih deset mjeseci 2015. ostvareno je 4.981.928 euro prihoda, što je za 7,5% više nego u istom periodu prošle godine. Ostvarili su 73.012 noćenja, te 32.093 dolazaka što je za 7,3% više nego u deset mjeseci poslovanja u 2014. godini.

U Termama Olimia u prvih deset mjeseci 2015. ostvareno je 72.001 dolazaka što je za 1,7% više nego u istom periodu lani te je ostvareno i 264.285 noćenja.

Terme Olimia ostvarile su 14,2 miliona prihoda u prvih deset mjeseci 2015. godine što je za 2% više nego 2014. godine.

Florjan Vasle, direktor Termi Olimia i Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj
Iznenađenja u Termama Olimia – 50 godina termalnog turizma

Terme Olimia najavile su brojna iznenađenja za sljedeću godinu. Obnovit će moderan hotel Sotelia**** koji će dobiti novo ruho te cijelu godinu zaokružiti velikom proslavom 50 godina termalnog turizma sa brojim iznenađenjima. Terme Olimia s cjelovitom wellness ponudom, najprestižnijim Wellness Orhideliom, koja je u zadnjih šest godina proglašena najboljim wellness centrom u Sloveniji, vodenim atrakcijama koje se najviše ističu u ljetnim mjesecima kada brojni posjetitelji posjećuju Termalni park Aqualuna, zdravstvenim programima, opuštanjem u svijetu sauna, uživanjem u različitim kulinarskim delicijama, rekreacijom, prekrasnom prirodom... sastavljaju mozaik preporođenog života u Termama Olimia.

PS/Svjetlana Pećinar

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox