Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Individualna matrica postignuća

Manager sam u poduzeću koje dosta dobro posluje. Zaposlenici smatraju da zato imaju pravo na često povećanje plaća. No, iako se tim zahtjevima u određenoj mjeri udovoljava te su naše plaće iznadprosječne, moj je posao brinuti i o razvoju poslovanja, što također podrazumijeva nova ulaganja. Kako pomiriti te dvije stavke, odnosno osigurati da su zaposlenici zadovoljni, a poslovanje se dalje uspješno razvija?


Pitanje je postavio čitatelj D.E. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić
Odgovor: Management prvenstveno treba voditi računa o ostvarivanju ekonomske efikasnosti. Za ostvarivanje tehničke efikasnosti zaduženi su tehnolozi. Koncept ekonomske efikasnosti predstavlja vodič za upravljanje resursima te pomaže otkriti prilike za ostvarivanje profita. Kad god alokacija resursa nije ekonomski efikasna, javlja se prilika za zaradu rješavanjem te neefikasnosti. Tako je za poduzeće korisno da uvijek raspolaže akumulacijom kako bi moglo iskoristiti nove prilike. Usto, management je zadužen za razvoj poslovanja, odnosno traženje optimalne kombinacije proizvodnih čimbenika u dugom roku, što podrazumijeva i ulaganje u razvoj tehnologije. Pritom treba naglasiti da se prilikom zapošljavanja i nagrađivanja management rukovodi ekonomskim načelima, posebno... (PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju rujan/2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox