Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako potaknuti inoviranje?

Manager sam malog proizvodnog poduzeća. Uspjeli smo se probiti zahvaljujući jednoj mojoj inovaciji do koje sam došao radeći u jednom većem poduzeću. No, naš proizvod treba razvijati, a za to je potreban značajan angažman zaposlenika. Čini mi se da oni samo čekaju što ću ja novo smisliti, a ne pokušavaju sami razvijati ono što sada imamo. Koje taktike bih mogao primijeniti da potaknem inoviranje?


Pitanje je postavio čitatelj S.O. iz Požege, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika Nataša Rupčić
Odgovor: Ono što je najvažnije je da vi imate poduzetnički duh i svijest o važnosti i potrebi daljnjeg razvoja. Takvo ponašanje sada treba prenijeti i na zaposlenike. Iako vam se možda čini da im nije stalo, možda se naprosto radi o situaciji da su „zakočeni“, odnosno ne znaju u kojem pravcu bi krenuli ili se ne usude. Možda osjećaju pritisak pa se povlače ne želeći biti prvi u iznošenju ideje koja se može pokazati pogrešnom pa onda snositi posljedice. Posljedica ne mora biti kazna s vaše strane, to može biti i osjećaj neuspjeha koji...(PS/SŠ)
 

Cjelokupni odgovor potražite u broju travanj 2016.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox