Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kako uputiti povratne informacije o radu "osjetljivim" zaposlenicima

Manager sam malog poduzeća i vodim tim od desetak ljudi. Imam nadzor nad njihovim radom te smatram da sam im s vremena na vrijeme obavezna dostavljati povratne informacije o kvaliteti njihova rada s obzirom na ciljeve poduzeća. No, tada neki zaposlenici reagiraju defenzivno, nastoje prikriti neke značajke svoga rada te su skloni prebacivanju krivnje na druge ili čak na mene. Kako se postaviti u takvoj situaciji, odnosno kako im učinkovito prenijeti povratne informacije o kvaliteti njihova rada te tako osigurati da njihovo ponašanje bude takvo da osigura ispunjavanje ciljeva na kvalitetan način?


Pitanje je postavio čitatelj M.I. iz Zagreba, a odgovor daje savjetnica Poslovnog savjetnika, Nataša Rupčić
Odgovor: Kontrola je jedno od najtežih područja managementa. Posebno se to odnosi na kontrolu ljudskih potencijala. Kontrolne mehanizme je vrlo teško uspostaviti na način da pružaju informacije o kvaliteti rada zaposlenika, posebno kada njihov rad sadrži više dimenzija od kojih su sve jednako važne. Osim toga, svaki čovjek može imati neki „svoj“ način obavljanja zadataka. U malom poduzeću se nerijetko provodi proces opunomoćenja te su zaposlenici odgovorni za konačni rezultat, a pritom sami mogu birati načine i metode rada. Takav rad je teško nadzirati, a još je teže…(PS/SŠ)

Cjelokupni odgovor potražite u broju lipanj 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.
 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox